Uden to points guards kunne Hørsholm 79ers ikke stille noget op mod Horsens IC

D. 20 januar 2017

Hørsholm 79ers, uden de to rutinerede point guards Frederik H Nielsen og Mikael Vincents, kunne ikke matche et velspillende Horsenshold onsdag aften i Hørsholmhallen.

Nielsen og Vincents sad begge ude med skader og situationen med manglende spillere blev ikke bedre af at David Harder sidst i nederlaget på 71-84 blev diskvalificeret.

Horsens udnyttede Hørsholms mangel på guards ved at presse hele kampen. Hørsholms to unge guards, Mathias Bæk og Sebastian Dalsgaard gjorde det i perioder fremragende mod det rutinerede Horsenshold, men i andre perioder manglede det overblik kun erfaring kan give. Horsens udnyttede således talrige turnovers til at skabe en tidlig 5-14 føring og det lignede en rigtig svær kamp for hjemmeholdet.

Hørsholm formåede dog at bevare roen og ved godt forsvar og tålmodigt angreb fik hjemmeholdet udlignet til 17-17 efter otte minutter. Horsens’ aggressive spil fortsatte dog og midt i anden periode havde gæsterne opbygget et forspring på 23-37 – men så gik det hurtigt den anden vej. Hørsholm scorede 14 point i træk, hvori highlightet var et dunk fra Marvin Dominique.

De to hold gik til pause ved stillingen 37-39 og der blev helt sikkert talt med store ord i Horsens’ omklædningsrum, for gæsterne kom ud til anden halvleg med en helt anden attitude, end de afsluttede første med. Horsens startede halvlegen med en tre’er, et steal og et layup og Hørsholm kunne kun følge med til 42-44, før Horsensmaskinen for alvor gik i gang. Myles Mack stod alene for syv point, da Horsens på tre minutter udbyggede føringen til 42-54.

Hørsholm var dog ikke færdige endnu. Først scorede Andreas Meilby en tre’er, og lidt senere dunkede Marvin Dominque igen og så var der reduceret til 50-54, men det var sidste krampetrækning fra Hørsholm. I de næste ti minutter udbyggede Horsens støt føringen, indtil scoren var 57-77 med fire minutter igen og herfra var sejren aldrig i fare og Horsens vandt 71-84.

Midt i denne gode periode for Horsens blev Hørsholms David Harder diskvalificeret. Den rutinerede forward blev dømt for en angrebsfejl og kastede derefter bolden hen mod dommeren, som blev ramt på benet. Harder blev straks diskvalificeret, da dommerne vurderede, at bolden ikke blev kastet hen til dommeren, men efter denne. David Harder går i forvejen rundt med en advarsel daterende til sidste sæson, så situationen kan kaste en længere karantæne af sig.

Efter kampen var Hørsholms træner Rafa Monclova ikke utilfreds med spillet:

-Det var en rigtig svær kamp, men vi spiller i store perioder godt. Problemet var de mistede bolde, som Horsens scorer 36 point på at løbe tilbage i hovedet på os i dag. Vi skal ikke bruge det som en undskyldning at vi mangle et par rutinerede spillere. Vi behandler ikke de unge spillere som unge spillere, vi kræver, at de er klar til at konkurrere og jeg er stolt af dem. I en kamp som i dag skal de vise lidt mere personlighed og ikke lade sig kyse.

Med aftenens resultat sker der ikke ændringer i Basketligaens stilling. Hørsholm er stadig at finde helt i toppen, med 15 sejre i 17 kampe, mens Hørsholm er at finde på en delt fjerdeplads med otte sejre i 17 kampe.

Hørsholm spiller igen i weekenden, hvor de for anden lørdag i træk skal spille på udebane mod Bakken Bears. Det er en følge af at kampprogrammet skulle laves om på grund af bjørnenes deltagelse i Champions League.