Sejr til HIC i sidste hjemmekamp i grundspillet

D. 09 marts 2019

 

I sidste hjemmekamp i grundspillet stod Horsens IC overfor Bakken Bears, der på fortrinlig vis har klaret sig i deres kampe ude i Europa. Således vandt de onsdag aften over et stærkt israelsk hold. Og i aften, 48 timer efter en hård kamp, stod Bakken Bears på udebane overfor HIC, der ligger nummer 2 i grundspillet.

Bakken Bears havde ikke så meget at spille for, da 1. pladsen i grundspillet for længst var sikret, så det var et Bakken Bears-hold, der mødte op i Forum Horsens uden flere af deres stamspillere. Men på trods af dette kan man kun beundre Bakken Bears, der spillede frisk til. Horsens var naturligvis opsatte på revanche, da de havde tabt de foregående 3 opgør til holdet i grundspillet og kun havde vundet over Bakken Bears i pokalkvartfinalen i Århus. 

Derfor var det heller ikke uventet, at HIC hurtigt bragte sig foran, men et meget hurtigt 12-0 run til Bakken Bears i 1. Q, bragte holdet i spidsen, men bl.a. takket være 2 tre-point scoringer udlignede HIC, så de kunne gå ind til 2. QA med stillingen 20-20.

I 2.Q trak HIC stille og roligt fra Bakken Bears takket være, at holdet var rigtigt godt skydende langt udefra, herunder 5 tre-points scoringer fra bl.a. Lasse Elbæk og Vedran Borovcanin, så stillingen var 49-40, da holdene gik til halvleg.

I 3. Q fortsatte HIC’s dominans, således at holdet efter 5 min. af dette Q havde øget føringen til 22 points. Her lykkedes det så for Bakken Bears at få lukket ned for HIC’s angrebsspil, men da HIC stadig var godt skydende udefra, vandt HIC også dette Q med 23-16. 

Man kan virkeligt se, hvordan kampene i Europa har udviklet Bakken Bears spil til at være meget flot og effektivt. Holdet spiller flot rundt, spillerne er virkeligt hurtige og har fået en robusthed i forsvars spillet, der gør det vanskeligt at få spillet sig igennem, hvorfor mange hold bliver tvunget til at skyde sig igennem Bakken Bears forsvar.

Da holdene gik ind til sidste Q førte HIC 72- 56. Mange af hjemmeholdets tilskuere havde derfor forventet, at HIC ville spille sejren sikkert hjem, og dermed sikre sig den vigtige 2. plads i grundspillet. Men Bakken Bears havde nu ikke tænkt sig denne udvikling. De spillede endnu bedre forsvar og gjorde det vanskelig for HIC at score.

Langsomt men sikkert halede Bakken Bears ind på HIC. Sidste Q blev skæmmet af, at der var flere problemer med reklamerne på banen. Flere gange slap disse reklamer gulvet, hvilket gjorde det uhyre farligt for spillerne at spille, så til sidst tabte dommerne tålmodigheden og bad om at få alle de påsatte reklamer på gulvet fjernet, hvilket naturligvis tog noget tid. Om det var derfor HIC kom tilbage i kampen og vandt den med 86-75, er ikke utænkeligt. 

Bakken kæmpede forbilledligt anført af Ryan Evans, Tobin Canberry, Morten Sahlertz og Hayden Dalton. De 4 trak et kæmpe læs, men det var også værd at bemærke, at Chris Christoffersen scorede 13 points i kampen. Topscorer hos Bakken Bears var dog Heyden Dalton med 15 points. 

Hos HIC var det endnu engang veteranen Vedran Borovcanin, der trådte i karakter. Før kampen blev Vedran hyldet for sit jubilæum! 200 kampe for HIC er meget imponerende af en udlænding, og taget var lige ved at blive løftet af Forum Horsens, da det blev annonceret, at Vedran har fornyet sin kontrakt for yderligere 2 år. Vedran Borovcanin blev topscorer for HIC med 17 points, men Charles Callison lavede 16 points.


bubble