NYTÅRSSEJR TIL HIC OVER BAKKEN BEARS

D. 29 december 2023

Det er efterhånden blevet en jule- og nytårstradition at Horsens IC og Bakken Bears mødes mellem jul og nytår. Den 28. december 2023 var ingen undtagelse. Det kunne ses på tilskuerpladserne. Der var godt fyldt op i Forum. Stemningen blandt publikum var på toppen. Der var der lagt op til et intenst opgør.

HIC melder sig ind til opgøret med 10 sejrer i de seneste 11 kamper, mens Bakken fortsat er ubesejret i denne sæsons Basketliga.

Det starter med hurtige afslutninger og missede skud fra begge hold, men det er HIC der først finder vej til føringerne i første periode. Kur Jongkuch og Gage Davis skiftes til at score for hjemmeholdet mens det er Deandrey Pinckney der holder Bakken inde i kampen.

HIC tager føringen og er kontinuerligt i front i første periode og holder Bakken fra de nemme scoringer med stærk forsvarspil. Ved stillingen 13-8 har Liam Churchill en oplagt mulighed for at dunke hjemmeholdet i front med syv point, men han overvurderer ringhøjden og brænder sin afslutning, mens Bakken i den anden ende hurtigt kan reducere, ligeledes med et dunk.

Derfra æder Bakken sig langsom ind på HIC og kan i slutminutterne af første periode bringe sig i front med et point. Liam Churchill får scoret periodens sidste point til stillingen 17-16 HIC.

Anden periode fortsætter i samme stil. Holdene skiftes til at score.  HIC er et mulehår bedre. Kur Jongkuch er stærk under kurven og har nu 6 point og kan på to straffekast bringe HIC i front med 24-20 Han er midt i perioden bedste mand for HIC sammen med Gage Davis der har otte point. For Bakken har Deandrey Pinckney været den alt overskyggende og har ti point på fem af seks mulige afslutninger.

Bakken får strammet en smugle op i slutminutterne og reduceret, men det er HIC der efter sæsonens bedste indsats kan gå til pausen i front med 41-36

I tredje periode kommer Bakken bedst fra land med koncentreret forsvarspil mens HIC sløser i afslutningsfasen. Det gør at coach Vedran må tage timeout efter 3.30 af perioden pludselig bagud med 43-47. Bakken vinder starten af perioden med 11-2 HIC får samlet op og mere kontrol på angrebsspillet og Frederik Rungby kan igen bringe hjemmeholdet i front med 57-53 med to minutter igen. Slutminutterne af perioden bliver tætte, Bakken er lidt bedre end hjemmeholdet og kan på en fejl på et trepointsskud, bringe sig i front med 63-61.

Efter pausen kommer HIC ud med fornyet energi på kampen.  Bakken laver flere dårlige afleveringer og Carlino, Davis og Williams Jr. kan med syv fælles point i træk til 68-63 igen bringe HIC i front. Herfra ser HIC sig ikke tilbage og slutminutterne bliver en kamp fra straffekastlinjen hvor hjemmepublikummet kan bidrage med klapsalver og nyde den første sejr over Bakken Bears i julevinduet i flere sæsoner. HIC vinder 86-80

Topscorer i kampen for HIC var igen Gage Davis med 21 point. Der var 18 til Greg Williams Jr. Mens Kur Jongkuch havde sin hidtil bedste kamp med 17. For Bears havde Malik Parsons 25 mens den tidligere HICér i Skyler Bowlin havde 14. Deandrey Pinckney sluttede på 21 Næste kamp for HIC er den 3. januar på udebane mod Holbæk-Stenhus