NEDERLAG I TOPKAMP MOD SVENDBORG RABBITS

D. 12 december 2023

Det var to ærkerivaler der mødtes mandag aften kl. 19.00 i Forum Horsens. To hold der har mødt hinanden et utal af gange. I indeværende sæson har HIC har vundet de seneste otte mens kaninerne er ubesejrede i de sidste fire. Det er ligaens nummer to, Svendborg Rabbits mod Horsens IC der er lige efter på en dårlige indbyrdes scorer. Så der var lagt op til et rivalopgør i vanlig stil.

Begge hold har profiler der har været afgørende for holdenes placering i toppen af Basketligaen. Hos HIC er Greg Williams Jr. og Gage Davis der er de mest dominerende spillere med et pointgennemsnit på henholdsvis 22,1 og 16,1 mens Leonardo Carlino byder godt ind med 14,4 point pr. kamp.

Scorende for Rabbits er Jaedon Villis med 17 point i snit og Tyrn Flowers med 16, mens hollandske Dylan Van Eyck har vist sig som en stærk spiller med 17 point og 10,8 rebounds.

Aftenens kamp er ikke kun en kamp mellem nummer 2 og 3 Det er også en kamp der vil fortælle noget om holdenes udvikling siden første møde i sæsonen, hvor HIC led et smalt nederlag i Svendborg. HIC er til kampen uden Sami Eleraky der er skadet.

HIC vinder tip-off, men begge hold har scoringsproblemer i starten.  Spillet er ukontrolleret og afslutningerne ender uden scoringer. Efter tre minutters spil finder Liam Churchill en fri position og sætter den første scoring til 3-0 Svendborgs Hameir Wright fejles i det efterfølgende angreb og kan sætte Svendborgs første på straffe. HIC kan på rebounds af Kur Jongkuch og tre point af Greg Williams Jr. Bringe sig i front med 8-5

Efter 7 minutter må Svendborgs Kean Dada udgår med hvad der lignede en knæskade og er færdig for kampen. Det ligner dog ikke at påvirke kaninerne, der med Tyrn Flowers i hopla, kan bringe sig i front med 14-13 da første periode slutter.

Anden periode bliver et mindre mareridt for HIC. Fra 17-19 løber kaninerne HIC over ende og så kan Jaedon Willis kan bringe Svendborg i front med 11 point til 19-30. Da det ser værst ud for HIC, træder Gage Davis i karakter og reducerer for HIC til 28-32 Det på trepointsscoringer og straffekast, i det Svendborg har mere end svært ved at stoppe Gage Davis når han går mod kurven.

I anden periodes sidste fire minutter dominerer Svendborgs store spillere som HIC har svært ved at finde forsvarstaktikken til at stoppe og kaninerne kan gå til pausen med en føring på 11 point 30-41 HIC taber anden periode med 27-17, hvor 27 point må siges at være for meget at tillade Svendborg at score, hvis det skal blive til sejr i topkampen.

Pausen virkede til at passe HIC bedst, da de kommer godt ud til tredje periode. Anført af Gage Davis, Greg William Jr. og Kur Jongkuch får HIC reduceret kaninernes pauseføring til 37-41 førend Dylan Penn kan sætte de første to point på tavlen for kaninerne efter 3 minutter og 10 sekunders spil.

Herefter er det igen Svendborgs store folk i Dylan Van Eyck og Hawier Wright der gør det svært for HIC Sammen bringer de kaninerne i front med den hidtil største føring i kampen på 42-55 ved slutningen af tredje periode. Man begynder at fornemme at det bliver svært for HIC at komme tilbage i kampen.

Fjerde periode vil blive husket for at HIC´s coach og assistent coach kommer i fokus. Tilskuerne kan så småt begynde at fornemme at de ikke er helt tilfredse med dommernes linje i kampen, hvor det ligner at de mener at kaninerne kommer lidt for meget på straffelinjen. Det er da også Svendborg der kommer bedst ud i fjerde periode og Anton Harboe kan bringe dem i front med 46-62 med seks minutter tilbage af kampen.

En stålsat Liam Sørensen synes nu at ville gøre den skade god igen og kan reducere Svendborgs føring med fem point i træk. Herefter får Svendborgs Anton Harboe periodens første tekniske fejl for brok, hvilket både Gage Davis og Kur Jongkuch udnytter til at reducere til 55-64 Herefter er det igen Liam Churchill og Gage Davis der kan reducere yderligere og bringe HIC så tæt på som 63-67 med ca. to minutter tilbage af kampen.

Stemningen i hallen er nu på kogepunktet og det samme er den på HIC´s bænk over dommernes linje. Først bliver HIC´s assistent coach Ignacio Munoz bortvist for brok. Da Haweir Wright fejles af Kur Jongkuch i en tvivlsom kendelse og da Dylan Penn efterfølgende rammer bolden med sin fod, uden der dømmes noget, får HIC´s coach Vedran Borovcain nok og smider jakken i gulvet i frustration hvilket giver ham en teknisk fejl. Svendborgs Willis og Wright udnytter det til at bringe dem i front med 65-71

Leonardo Carlino reducerer hurtigt, men kun for at se endnu en kendelse der går Svendborgs vej i deres efterfølgende angreb. Fejl af Greg Williams Jr. på Dylan Penn, hvilket igen får Vedran Borovcain op i det røde felt. Den anden tekniske fejl er en realitet og HIC må afslutte kampen uden deres head coach. Svendborg bringer sig i front med 65-76 med 30 sekunder igen. I de sidste sekunder af kampen skyder Svendborg otte straffekast og kan tage sejren med hjem til Svendborg på 75-81 HIC taber topkampen mod Svendborg og får ikke den niende sejr i træk i Basketligaen.

Topscorer for HIC er Gage Davis med 32 point. Der var 12 til Liam Churcill. 9 point til Greg Williams Jr. og 7 til Frederik Rungby og Kur Jongkuch. For Svendborg var det Hawier Wright med 22, mens der var 18 til Jaedon Willis og Dylan Van Eyck. Dylan Penn har 14 og der var 7 til Anton Harboe.

Næste kamp er mod Randers Cimbria torsdag den 14. december kl. 19.15 ude i Randershallen.