Mestrene uddelte klø til Randers Cimbria

D. 11 januar 2017

Tirsdag aften dannede Arena Randers rammerne om basketligaopgøret mellem ligaens nummer 1 - Horsens IC - og værterne, Randers Cimbria der pt indtager en fjerdeplads i tabellen.

Kampen starter i højt tempo, men begge hold har svært ved at ramme. Gæsterne er foran 2-3 efter næsten 3 min. Begge hold får gang i angrebsspillet, og gæsternes Vedran Borovcanin gør det til 9-11 med halvvejs i første q. Herfra laver HIC 8 ubesvarede point (9-19), og coach Hansen tager timeout med 3.54 tilbage.

Horsens udnytter at Randers ikke helt kan finde vejen gennem netmaskerne. Chris Nielsen kan med sidste scoring i første q. indhente lidt af det forsømte. 17-31 til gæsterne efter de første 10 minutter.

Det spilles fortsat hurtigt og hårdt i begyndelsen af 2. q. De medrejsende HIC-fans - og HIC's bænk - er langt fra begejstrede for de tre dommeres arbejde, hvilket sender giver en intens stemning i hallen. HIC er foran 25-38 efter 4 minutters spil. Efter 4.29 (og 6.34 på banen) må HIC Aladdin Barakeh tage plads på bænken med hans 5. fejl - måske ny rekord i BL.

HIC sætter tempo og øger til 30-48. Der er gejst og energi i Horsensmandskabet, og hjemmeholdet er konstant et skridt efter mestrene. Intensiteten er fortsat høj, og Randers kæmper med at få bolden i kurven. HIC trækker lidt fra mod slutningen stillingen ved pausen er 34-55 til Horsens IC.

HIC har ikke i sinde at lette foden fra gaspedalen. 3 q. er en direkte forlængelse af de to foregående. Cimbria skal kæmpe for hver afslutning, og hænger kun med nød og næppe på. 43-66 med 4.30 igen. Randers begynder at tabe momentummet slutningen af 3. q., og HIC trækker fra og fører med 31 point inden de sidste 10 minutter.

Tempoet falder en anelse i sidste q. og holdene følges (næsten) ad. Efter 4 minutter er stillingen 57-90. Holdene bytter scoringer, og HIC vinder fortjent efter at have været overlegne igennem hele kampen. Kampen slutter 69-102 (17-31, 17-24, 15-25, 20-22).

Topscorer for Randers Cimbria blev debutantenDeuce Bello med 13 point.  For Horsens IC blev Vedran Borovcanin topscorer med 16 point.