HIC VINDER OVER RABBITS

D. 11 marts 2024

Så er det blevet mandag aften og slutspillet i Basketligaen er godt i gang. HIC indtager ligaens førsteplads og dagens modstander i Svendborg Rabbits er en svær en af slagen i det vi har tabt sæsonen to opgør hidtil. Ser man på de seneste kampe lades ingen tvivl om favoritværdighed tilbage, i det Svendborg havde en rigtig svær udekamp mod Værløse som de var heldige med at vinde 98-95 i kampens døende minutter. De var ikke klar. Mens HIC tog en 11 points sejr over Bakken Bears. HIC har teten og førstepladsen. Hvem der er mest varme i slutspillet af HIC og Rabbits må afgøres i Spar Rise Arena på en mandag i en udsolgt arena. Svendborg er til kampen uden deres hollandske spiller Van Eyck og Anton Harboe der er skadet.

HIC starter med bolden men det er Kevin Marfo der ligger stærkt ud med en scoring for Svendborg. Derefter kommer HIC godt igen med et steal og to scoringer. Greg Williams Jr. Gør det onde ved et langsomst forsvar og kan bringe HIC i front med 6-4 Det er run and gun game i nogle minutter med hurtigt spil og hurtige skud og en stor fejlprocent men så finde Gage Davis, Kur Jongkuch til et Alley Loop. 8-6 til udeholdet. HIC får generelt godt med angrebsrebounds og andenpointschancer.

Svendborg har svært ved at sætte skuddene. HIC dominere angrebsspillet og hårdt presset sætter Greg Williams Jr et trepointsskud. Turnover fra Svendborg 9-15 til HIC. Perioden mister tid og holdene skiftes til at scorer 12-17 til HIC med to minutter igen. I slutminutterne er det Svendborg som kommer stærkt igen og det medfører time out til HIC. Svendborg tager et run på seks point 20-19 er stillingen pludselig i Svendborg favør. Mads Daugaard kan dog afslutte perioden med et pladeskud 21-20 tager HIC første periode med. Det troede alle dog men med seks sekunder igen kan Svendborg ligge den i til 22-21 til kaninerne

I anden periode er det Svendborg der sætter sig på starten af perioden. Men aggressivt forsvar stjæler de bolden. Efter et minut kan de bringe sig i front med 27-21 og HIC er på hælene og har ikke domineret og fundet de rigtige løsninger i periodens start. Leonardo Carlino kan reducere mens Gage Davis efterfølgende stjæler bolden til 27-25 Rabbits. I de næste minutter deles scoringer og efter fem minutter 35-32 til Rabbits Herfter er det Gage Davis som tager over for HIC og kan bringe HIC i front med 41-38 Sol og vand deles dog lige i slutsekunderne til 42-42 ved halvleg. Begge hold har en lav scoringsprocent og følger hinanden statistisk. HIC ligger de første 18 af 21 point i, i feltet, det er her vi kan dominere.

Anden halvleg starter med tre point fra Frederik Rungby og et monster dunk fra Greg Williams Jr, uden respekt. Så er det 47-42 til HIC med et 8-0 run. Gage Davis fejles og kan sætte yderligere to på kontoen. HIC er i teten forsvarsmæssigt mens Rabbits ikke virker til at have forladt omklædningsrummet. I de første fire minutter forbliver de uden scoringer. HIC-forsvaret står stærkt men angrebsspillet kæmper lidt i starten.  Herefter er der dog HIC-dominans og stillingen øges til 57-43 og pludselig er kampen ikke længere tæt og Svendborg har blot scoret et point i tredje periode med to minutter igen. 59-44 til HIC og kampen er vendt. Som tiden løber ud 62-49 En skrækperiode for hjemmeholdet.

Sidste periode starter clouch med en scoring fra Leonardo Carolino, tre point. 65-51 Svendborg har talt taktikken igennem og finder de gode skytter der sættet skuddet og de reducere til 56-65. og kampen kommer inden for ti point. Amier Wrigth kan ligge den i til reducering 58-65. Men Greg Wiliams Jr sætter  efterfølgende tre point og holder føringen ved lige til 58-68

Derefter sjæler Greg Williams Jr igen bolden til et dunk 60-70 til HIC føring. De sidste minutter er ikke noget at skrive hjem om. HIC holder føringen om end intensiteten i angrebsspillet falder noget. 62-73 med fire minutter igen. Så dunker Kevin Marco to point i kurven og Svendborg genvinder bolden men kun til turnover, den tager Greg Williams Jr sig af og smadrer den tilsvarende ned i hjemmeholdets kurv. Stadig 11 point. 64-75 tre minutter igen. Og inden jeg skrev det 62-77 af Gage Davis.

Nu vejer Svendborg morgenluft og kommer igen til flere gode afslutninger. Deres amerikanske spillere domnerer og kan reducerer til 70-77 og HIC tager Time Out med 1:50 igen.  Efter time outén sætter Liam Sørensen en presset tre-ponts scoring fra drømmeland 70-80 i en vigtig udekamp. Kampen løber ud til HIC´s fordel. Kampen slutter 83-76 til HIC og vi bevarer førstepladsen.

Næste kamp er på udebane den 18. marts mod Værløse Blue Hawks.