HIC TAGER STOR UDEBANESEJR I NÆSTVED

D. 10 november 2023

På en kold og mørk aften er HIC draget til Sydsjælland for at møde Basketligaens fjerdeplads, Team FOG Næstved. Kur Jongkuch er sin skade kvit, mens Leonardo Carlino fortsat er ude nu sammen med Sami Eleraky. I en stemningsfyldt Hal 1 kommer HIC flyvende ud af startboksene, på sublim sammenspil og hurtige afslutninger kan  de bringe sig foran med 11-3 Stærkt anført af Gage Davis der er i hopla og både bidrager med to trepointsscoringer og et alley loop dunk i kampens begyndelse. Næstved bringer sig tilbage i kampen anført af Gus Okafor, der har markeret sig som en markant profil i denne sæson for Sydsjællænderne med 16 point og 6 rebounds pr. kamp. 11-10 er stillingen halvvejs inde i perioden.

Begge hold bliver i de kommende minutter varme fra trepointsland. HIC anført af Greg Williams JR. der sætter to. Næstved begynder at brænde flere afslutninger under kurven, mens Gage Davis fortsætter med at være varm og rammer endnu en trepointsscoring. HIC får generelt fordelt bolden bedre i angrebet, hvor Næstveds afslutninger er præget af enkeltmandspræstationer. Greg Williams JR. rammer sin tredje trepointsscoring og HIC trækker fra til stillingen 25-15 En god start på topkampen, der ser lovende ud i spil og kvalitet for HIC. Perioden slutter 30-19 til HIC anført af Gage Davis og Greg Williams JR.

Hvor første periode var en fornøjelse at følge hvis man var HIC-fan, så det straks værre ud i den næste. Hele 51 point hvoraf de 30 tilfaldt HIC blev konverteret til blot 24 af begge hold i den anden. Brændte skud og turnovers var gennemgående for perioden og HIC sjusker sig igennem de første fem minutter. Hele 3.30 skulle der går, før Gage Davis igen kunne bringe HIC på tavlen. Næstved derimod starter perioden med et 8-0 run, men de kunne have bragt sig langt videre, med større kvalitet i afslutningerne. Vi lægger låg på den periode og HIC kan gå til pause med en føring på 45-32 Et godkendt pauseresultat hvor HIC får spillet sig op til sidst.

Efter pausen får begge hold mere gang i den fra starten. De skiftes til at sætte de første scoringer til stillingen 50-36 til HIC, hvorefter Greg Williams JR rammer på sin femte trepointsscoring af fem mulige og nu er noteret for sit 17 point. Greg Williams JR er i gang med at spille sin bedste kamp til dato for HIC. Minuttet efter sætter han endnu tre point og kan bringe HIC i front med 14 point, 56-42 De næste tre minutter fortsætter HIC med at presse højt på banen og stresse Næstveds angrebsspil. Det fører til flere stjålne bolde og fortsat anført af Greg Williams JR og Gage Davis løber HIC stille og roligt fra Næstved der ikke kan få flow i angrebsspillet. Med få sekunder igen af tredje periode bringer HIC sig foran med 20 point 68-48 og kampen begynder at synes afgjort. Næstved ligner ikke et hold der for alvor tror på det og forfalder igen til enkeltmandsafslutninger. Perioden slutter med den største føring i flere sæsoner, i en udebanekamp mod Næstved, 71-48 til HIC. Greg og Gage har tilsammen 45 point mens Frederik Rungby har bidraget med 10. Gage Davis har 9 rebounds.

I fjerde og sidste periode forsøger Næstved sig med helbanepres for at indhente det tabte. Lige meget hjælper det dog, da HIC står godt på banen og uden driblinger hver gang spiller sig ud af Næstveds pres. Efter fire minutter er stillingen status quo bl.a. på en næsten sidelænds trepointsscoring af Marius Kirkholt Sørensen. HIC er i front med 81-58 I denne periode melder Liam Sørensen sig også ind i kampen med to trepointsscoringer i træk og der er 8 point til ham. HIC har nu sat 16 af 32 forsøg fra distancen. Med 3.30 retur af kampen kan Gage Davis dunke HIC i front med 90-66 og ingen i Næstved Hal 1 er længere i tvivl om udfaldet af den kamp. På trods af det fortsætter klapsalverne lystigt. God stemning fra Næstvedpublikummet om end sæderne så småt begynder at blive tomme i hallen. Næstved stjæler bolden et par gange men Gage Davis vil også vise hans forsvarsarbejde og kommer efterfølgende op med et monsterblok. Med to minutter resterende er stillingen 93-70 I slutminutter kommer flere af de unge HIC spillere på banen. Næstved får reduceret en anelse. HIC kan tage en velfortjent sejr med hjem til Østjylland på 95-79

HIC har fået afgørende styr på kollektivet i de seneste kampe hvor alle mand bidrager på hver sin position. Netop det synes afgørende for, at HIC nu er ubesejret i 7 kampe i træk. Den næste opgave der venter er også på udebane i Søndersøhallen mod Værløse BBK, der seneste spillede meget stærkt mod Randers Cimbria på hjemmebane, men måtte se sig slået på målstregen i de sidste minutter. Så det er en svær kamp der venter HIC på søndag kl. 17.00 hvor en sejr vil sikre avancement til pokalturneringens kvarfinale. Overkommer HIC Værløse på søndag, venter der en kvarfinalekamp mod enten Falcon eller Bjerringbro fra 1. division. I år afvikles semifinaler og finaler i pokalturneringen som et Final Four event over den samme weekend i januar måned, hvorfor HIC med sejr i de kommende to pokalkampe vil være sikre på deltagelse i eventet.