HIC SPILLER BRONZEKAMP EFTER TÆT SEMIFINALE

D. 20 januar 2024

Lørdag kl 16.00 blev den anden kamp i weekendens Final Four stævne afviklet i Forum. HIC var oppe mod Basketligaens nummer fire i Team Fog Næstved. Forinden havde Bakken Bears taget sig kærligt af Randers Cimbria der blev sendt i bronzespil med en sejr til Bakken på 115-83

HIC´s fangruppe var klar på lægterne til at støtte på hjemmebanen. Fra en udsolgt fantribune kunne man tydeligt høre tilråbene , Horsens, Horsens, Horsens. Jo der var pokalfinalstemning på tribunerne som vi kender det fra tidligere sæsoner hvor HIC er kommet langt i pokalturneringen.

HIC starter med Frederik Rungby, Marius Kirkholt, Greg Williams Jr., Gage Davis og Kur Jonkuch. Et HIC  hold i stærkeste opstilling som starter i motionspil og med tre point til Frederik Rungby som udspil. Han står for kampens første fem point for HIC mens Gus Okafur er den dominerende hos Team FOG. Gage Davis vil dog også lege med og sætter to hurtige trepointsscoringer til stillingen 10-9 til HIC midtvejs. I resten af periode står Gage Davis for det meste for HIC, mens Sweet Caroline lyder i Forums højttalere. Team Fog deler dog sol og vind bedst og er i front med to minutter igen med 20-17. 9 point til Gage Davis mens Næstveds Gus Okafur har 5. Greg Williams Jr. slutter perioden af med et lay-up og to point til stillingen 20-20 Helt lige i pokalsemifinalen mellem to af Basketligaens tophold.

I anden periode starter kampe lige så tæt. Begge hold er småt scorende og brænder en del, men Frederik Rungby får igen brændt nettet af med tre point. 24-24 og helt lige efter tre minutter. Han har nu otte point. I de næste minutter trækker Næstved fra på rå insidespil og kan bringe sig i front med 32-26 Derfra er det et HIC-hold som er et par mulehår bagud. Næstveds D´Andre Bernard har den bedste aktion med et powerdunk til stillingen 37-34 til Næstved.

I slutminutterne før pausen strammer HIC en anelse op anført af Gage Davis der er i et vildt spillehumør denne lørdag eftermiddag og nu har 16 point. Han sætter kort sagt alt. HIC er bagud med et enkelt point med 1:49 tilbage af første halvleg 38-39. Scoringstavlen løber tør for minutter med en scoring af Frederik Rungby der nu er på 11 og viser sidt bedste længe pointmæssigt. Næstved har held til en insidescoring med 7 sekunder igen. HIC går til en pause bagud med to, 40-44.

Anden halvleg er lige så tæt som de to første perioder. Billedet er det samme med hvem der sætter pointene. Gage Davis er den altdominerende spiller for HIC med 25 point slut tredje periode. Eric Aluala og Devon Cooper har hver 14 for Næstved. HIC kæmper for at få overtaget mens Næstved gang på gang afviser med deres fysik. Det kan ses på statistikken hvor Næstved har 34 point fra tresekundersfeltet mens HIC primært tager den på skud og har 24 det samme felt. 63-60 til Næstved ved slutningen af tredje periode.

HIC kommer godt ud til den sidste del af kampen. Liam Churchill sætter fjerde periodes første trepointsscoring mens Kur Jongkuch bagefter kan dunke HIC i front med to point. Intensiteten i hallen stiger og hjemmeholdets publikumvejer morgenluft med støtteråb. Liam Churchill sætter sin fjerde trepointsscoring og kan bringe HIC i front med tre point. derfra fortsætter intensiteten i ægte pokalstemning. Æiam Churchill fejles på et skud og frustrationen er stor på Næstvedbænken og bland fans. Greg Williams sætter to point med fem minutter retur af kampen. 73-71 HIC og publikum er i ekstase over spændingen i kampen.

I slutminutterne intensiveres forsvarsaktionerne og Kur Jongkuch viser sine kvaliteter med et monsterblock og en efterfølgende scoring. Stillingen er nu 77-75 til HIC. Team Fog tager hurithgt kampen tilbage med to scoringer.. HIC er bagud 77-80 med 1:37 igen. Med 20 sekunder tilbage på uret har Kur Jongkuch et steal der takseres til en fejl og derfra løber Næstved med sejren på de sidste straffekast. Næstved tager til pokalfinalen med en sejr på 84-79

Topscorer for HIC er Gage Davis med 27 point, mens Liam Sørensen har 16. Der er 14 til Frederik Rungby. For Næstved var Eric Ayala mest scorende med 18, mens der var 17 til Devon Cooper og 13 til Robin Duncan.

I morgen søndag er der bronzekamp kl 13.00 mod Randers Cimbria mens Bakken Bears og Team Fog Næstved tager finalen kl 16:00