HIC SMADRER BC COPENHAGEN HJEMME

D. 08 januar 2024

SEJR OVER HOVEDSTADENS BEDSTE HOLD

Mandag aften var BC Copenhagen på besøg i Horsens og det var et hovedstadshold med en god start på Basketligasæsonen som var mødt op. Modsat tidligere sæsoners kampe, så har BC Copenhagen oprustet og absolut budt de bedste hold i ligaen op til kamp. Senest torsdag aften hvor de spillede mod Team Fog Næstved og var foran med hele 10-0 i Valbyhallen.

BC Copenhagen led et smalt nederlag på 81-82 til en af medaljebejlerne og sidste sæsons sølvvindere Team Fog til sidst. Mens HIC møder til kampen med to gode sejrer, nytårssejren over Bakken Bears der blev besejret for første gang i flere sæsoner, samt en udesejr over Holbæk-Stenhus.

For HIC har Greg Williams Jr. domineret i de seneste kampe og var med 27 point den alt afgørende spiller mod Holbæk- Stenhus. Det sammen med Gage Davis der er HIC topscorer med 21,3 point. Kur Jongkuch er kommet godt i gang og har leveret gode indsatser sammen med indhopperen Tarik Edhemovic over de sidste par kampe.

For BC Copenhagen er det Mathias Bak, Martin Poulsen, tidligere Team Fog Næstved, samt Durell Vinson (Mr. Double, double) og Andy Ramirez der har leveret i sæsonen hidtil. Et firkløver der tilsammen leverer 55 point pr. kamp. Ny- tilførslen Tahj Small fra USA har været det friske indspark, der har gjort københavnerholdet bredere. Han har 16 point for sæsonen pr. kamp.

Forud for kampen er HIC nr. 3, mens BCC er placeret på ligaens 7nde plads med 6 sejrer og 9 nederlag. Lidt misvisende ift. hvor tætte kampe holdet har spillet mod de stærke hold i ligaen.

HIC starter med Tarik Edhemovic som et frisk pust i startopstillingen og kommer hurtigt foran på frie skud. Frederik Rungby leverer point sammen med en varm Greg Williams Jr. BC Copenhagen har mange skudforsøg der går forbi kurven men Durell Vinson får samlet op på trods af at han har det svært under kurven. Efter første periode 22-14 til HIC der gør det bedst.

Næste periode starter med et alley loop og scoring af Kur Jongkuch. HIC bringer sig foran med 10 point. Marius Kirkholm Sørensen melder sig ind i kampen med de næste scoringer for HIC hvor han flere gange sætter sin direkte forsvarsspiller i Andy Ramirez. Mens Greg Williams Jr. sætter sig i respekt skydende. HIC løber stille og roligt fra BC Copenhagen og dominerer kampen.

HIC´s forsvarspil tillader ikke frie skud eller BC- spillere at komme tæt på kurven. 39-21 med få minutter tilbage inden pausen. Liam Churchill Sørensen sætter det sidste tempo i halvlegen og bryder igennem midtvejs til et monsterdunk. HIC kan gå til pausen foran med 41-23 og BCC-mandskabet virker frustreret over kampens forløb. HIC er altdominerende på de korte to-pointsskud hvor BCC kun har scoret på 10% af deres skud mod HIC´s 73%

I tredje periode er sol og vand stadig ulige fordelt. BC Copenhagen får ikke megen plads og eneste spiller der kan holde dem inde i kampen er den aldrende center- stjerne Durell Vinson der momentvis bryder HIC forsvaret. Greg Williams Jr. fortsætter de sidste kampes gode spil og HIC er ved tredje periodes udløb foran med 56-33 og BC Copenhagen ligner et såret dyr da de går til pausen til fjerde periode.

BC Copenhagen skifter ud og forsøger sig med alternativer bagud med 20 point. HIC giver samtidig også plads til de unge spillere. Lige lidt er forskellen fra de forrige perioder. HIC øger forspringet og udeholdet virker overordentlig modløse over modstanden. HIC kan øge forspringet til 24 point midtvejs i sidste periode. Herfra er det et spørgsmål om sejrens størrelse og topscoreværdighed. BC Copenhagen må tage hjem til København med sæsonens største nederlag i stor kontrast til kampen mod Team Fog Næstved. Kampen slutter 69-42 til HIC. Laveste scorer i år til hovedstaden.

Topscorerværdigheden tager en velspillende Greg Williams Jr. sig af med 21 point mens Liam Sørensen har 18 og der er 11 til Marius K. Sørensen. For BC Copenhagen var det Durell Vinson med 9 point. HIC er er i kamp igen i pokalsemifinalen mod Team Fog Næstved Lørdag den 20. januar i Forum Horsens. Gå allerede ind nu og køb din billet til den weekends Final Four på www.boldbillet.dk