HIC SLÅR VÆRLØSE BLUEHAWKS I UNDERHOLDENE KAMP

D. 25 januar 2024

Det var dagene derpå efter pokalfinalerne og HIC var draget til Søndersøhallen for at møde det rent danske mandskab Værløse Bluehawks. Efter en underholdende kamp med fart, dunks og Leonardo Carlino og Gage Davis tilbage i spillehumør kunne HIC tage tilbage til Jylland med en sejr på 99-78

I første periode følges holdene ad til 9-9 og det er et HIC- mandskab der er anført af Gage Davis og Marius Sørensen. Værløse bringer sig kortvarigt i front med 12-9 på en tre-pointscoring af Hannibal Offenberg. Herefter er der stillingskrig med skiftende korte føringer. Størst til HIC ved stillingen 23-19. Værløse reducerer på straffekast til periodestillingen 20-23

I anden periode ligger Liam Sørensen godt fra land med flere gennembrud til lay-up i et Værløseforsvar som hele tiden halter efter. HIC kan tage på et 12-0 run og bringer sig i front med 32-20 før Værløse får brudt scoringstørken ved Simon Schwartz. Kur Jonkuch fra HIC begynder nu at vise sin styrke med flere rebounds og fem point i træk.

Midtvejs i perioden er HIC foran med 13 point og har holdt Værløse på bare 5 point 38-25 HIC. Adam Heede Andersen og Kur Jongkuch er du i fokus med skiftende scoringer. HIC holder forspringet til pauseføring på 52-39

Tredje periode holder HIC den føring helt frem til tre minutter før periodefløjtet. Herfra går Leonardo Carlino i gang med to gennembrud og et jump shot. Han bringer HIC i fromt med 19 point til stillingen 71-53 HIC. Den hidtil største føring i kampen. Perioden slutter med en reducering fra Værløse til 75-60

Leonardo Carlino synes at være ærgerlig over at have misset bronzekampen i pokalfinalen. I hvert fald fortsætter han med at dominere godt fodret af sine holdkammerater. Han har nu rundet de 20 point. Med seks minutter tilbage af kampen er HIC i front med 21 point. Hos Værløse er det Hannibal Offenberg der dominerer men Værløse er ved at løbe tør for kræfter. HIC holder føringen kampen ud til en 99-78 sejr.

HIC vinder kampen på en bedre fysik og højere træfprocent. Hele 58 point bliver det til fra nøglefeltet mens rebound-kampen vindes med 42 mod 29 HIC indtager nu ligaens tredjeplads og har seks sejre i træk i Basketligaen. Næste gang HIC skal i aktion er den 3. februar i Amagerhallen mod bundholdet BK Amager som pt. slutter ligaen af.

Topscorer for HIC er Leonardo Carlino med 25, mens der er 19 til Gage Davis. 14 point står Marius Sørensen og Kur Jongkuch for. For Værløse har Balsa Veljic 17 mens Mathias Offenberg har 13 point.