Dominique Hawkins til prøvetræning i HIC

D. 15 oktober 2017

Han kommer fra et af de største basketball-colleges i USA, University of Kentucky, og fra mandag er han på prøvetræning i HIC.

Dominique Hawkins’ CV er på papiret meget imponerende, og i den næste uges tid vil vi så vurdere, om vi får hele pakken med guarden, inden vi binder os til en kontrakt for resten af sæsonen.

De seneste fire år har han repræsenteret Kentucky Wildcats, som anses som et bedste college-hold overhovedet.

I sin seniorsæson i år bidrog Hawkins rundt regnet med 5 point og 2 assists i gennemsnit for Kentucky.

Han spillede 20 minutter pr. kamp, selvom han på guard-pladserne måtte dele spilletiden med De’Aaron Fox og Malik Monk, der blev draftet som nummer 5 og 11 til NBA denne sommer - samt guard-holdkammeraten Isaiah Briscoe, der også er endt i NBA.

Dominique Hawkins har også selv haft foden inden for i NBA-cirkusset over sommeren.

Her har han haft NBA-workouts med Los Angeles Lakers, Utah Jazz, Chicago Bulls, Philadelphia 76ers, Indiana Pacers, Milwaukee Bucks og Sacramento Kings.

Hawkins fik tilmed 2 kampe for Sacramento Kings i NBA Summer League med 2,5 point og 2,5 rebounds i snit.

Dominique Hawkins absolutte varemærke er hans forsvar, som af mange er blevet beskrevet som et af de absolut bedste i College-basket.

De’Aaron Fox, der som bekendt blev valgt som nummer 5 i NBA-draften, sagde i marts følgende om Dominique Hawkins’ evner i forsvaret.

- I have yet to play against a better defender in an actual game. We’ve actually talked about that (as a team). Think about the guys that Dominique has guarded in the last four years, and I’m not even talking about in games. Just in practice. This year, man, he’s special. He’s a special defender, sagde Fox om Hawkins.

Hans forsvar har faktisk også imponeret hold uden for basketverdenen. Hawkins har haft en workout med NFL-holdet Philadelphia Eagles, ligesom også Dallas Cowboys har holdt øje med amerikaneren til den defensive kæde. Kærligheden til basketball var dog for stor til at skulle skifte til amerikansk fodbold.

Inden College havde Hawkins en forrygende High School-karriere, hvor han var med til at vinde statsmesterskabet i Kentucky. Han præsterede så godt, at han blev tildelt titlen som Kentucky Mr. Basketball og State Gatorade Player of the Year efter at have lavet 20,4 point og 5,3 rebounds i snit.

Hawkins er beskrevet som en hyperatletisk og hurtig spiller, og fra mandag til fredag får vi så selv syn for sagen i træningslokalet.

Meritterne fejler absolut intet, men først vil vi vurdere, om Dominique Hawkins på alle parametre er det rigtige fit for Horsens IC.

Hvis det ender med en permanent kontrakt, kan der også være highlights på vej til HIC-fansene. For Dominique Hawkins hopper højt - meget højt.

Den 183 centimeter høje guard blev i juni målt til at have et såkaldt vertical leap på 45 inches = 114,3 cm. Kun 8 spillere i NBA’s historie har præsteret et højere målt hop.

Se det her: 
http://kentuckysportsradio.com/…/dominique-hawkins-posts-e…/

Og se mere til Dominique Hawkins her:
https://youtu.be/d2WwT_-08P0
Og her: https://youtu.be/gxbExBHv9ds


bubble