Daniel Trist forstærker under kurven

D. 15 august 2016

På papiret kan det kaldes et decideret scoop, at vi for den kommende sæson har indgået kontrakt med den 206 centimeter høje center/power forward fra Australien.

Daniel - i daglig tale Dan - er 24 år og har en meget flot College-karriere i USA bag sig. Endnu engang er det en spiller, der har optrådt på højeste niveau i form af NCAA 1, og der har Dan Trist leveret aldeles fremragende.

I sin sidste sæson for Lafayette University, som formåede at vinde deres conference, Patriot League, var Dan Trist holdets altoverskyggende profil. Det fik han også konkret bevis på, da han enstemmigt blev hædret med en plads på "All Patriot League 1st team".

Det var blandt andet et resultat af de helt utrolige 17,3 point, 6,7 rebounds og 0,7 blocks, som den australske big man bidrog med. Og samtidig puttede han sine mange point på tavlen med næsten 60% i træfsikkerhed.

De præstationer hjalp Lafayette hele vejen til det forjættede NCAA-slutspil, March Madness, hvor Villanova dog blev endestationen, efter Dan Trist ellers havde leveret en stor præstation med 18 point og 9 rebounds i slutspilskampen.

Efter afslutningen på College blev Dan inviteret med til den prestigefyldte Portsmouth Invitational, hvor en del af de bedste College-spillere får lov at vise sig frem. Og ikke overraskende kastede Dan's præstationer i College en professionel kontrakt af sig i den meget stærke spanske LEB Gold-liga.

Her viste han sig han igen som en markant profil i den netop overståede sæson for klubben CB Oviedo. Dan gik forrest som en af holdets største profiler med 11,4 point og 4,7 rebounds, og endnu engang viste han stor styrke ved at ramme på hele 60% af sine afslutninger. Det førte Oviedo til en flot delt tredjeplads i ligaens grundspil.

Det er altså en mand med et meget markant CV, det er lykkedes for os at tiltrække, og det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at vi har meget store forventninger til Dan Trist i HIC-trøjen.

Også på den internationale scene har Dan Trist været i spil. I 2011 repræsenterede han Australien ved U19-VM, hvor flere af verdens største talenter i den aldersgruppe var samlet. Og så sent som i 2015 var Dan med det australske Universitets-landshold til den såkaldte Universiade i Gwangju i Sydkorea, hvor han også viste sig flot frem.

I Basketligaen er det kun tilladt at gøre brug af tre spillere, som ikke besidder europæisk pas. Men da Dan Trist samtidig er indehaver af britisk pas, har det været muligt at indgå denne yderst spændende aftale.

Dan Trist er en spiller, der virkelig har de såkaldte fundamentals på plads. Det er en sand fryd for øjet at se ham bevæge sig under kurven, hvor hans basket-IQ virkelig kommer til udtryk.

Det kan du også få mulighed for at opleve her ved at se nogle af Dan Trist's highlights fra College:
https://youtu.be/b_aQiBctFMs


bubble