HIC TROMLER ACADEMY

D. 15 februar 2024

Torsdag aften tog HIC imod Bears Academy som var mødt op i stærkeste opstilling i håbet om at kunne tage en overraskende sejr. Bakkens miniputter lagde ud i stærkeste opstilling og fuldte godt med i startminutterne. Men HIC viser deres aktuelle gode form og trækker fra stillingen 10-8 til 23-12. I første periode var Gage Davis i hopla med både drives og tre-pointscoringer og tager sig af topscoreværdigheden for perioden med 11 point. For Bears Academy er det unge Fillip Ates der går forrest med 6 point.

HIC dominerer også starten af anden periode med hurtige afleveringer og pick and roll spil. Bolden kommer under kurven og Kur Jongkuck ligger scoringer i med sin stærke fysik og har nu 7 point knap midtvejs i perioden. HIC er i teten og bringer sig foran med dobbelt op 33-15 Unge Mads Daugaard spiller stærkt med 5 point.

Academys spil bliver mere individuelt og HIC slipper dem ikke i forsvaret. HIC har det modsat nemt og øger føringen. Kahliel Spear trænger igennem med nemme scoringer og HIC dominerer insidespillet med deres størrelse og efter 7 minutter er stillingen 40-18 til hjemmeholdet.

Publikum er til kampen mødt talstærk op og støtter hjemmeholdet godt. Det giver kun mere energi til HIC og ved pausen er de i front med hele 46-24. Vanlig tro er Gage Davis manden med flest for HIC, 19 point har han ved pausen. Mens Filip Ates fortsat er topscore med 6 for Academy.

Kampen har båret præg af HIC fysiske styrke hvilket kan ses på rebound statistikken hvor HIC har 24 mod Bears 13. Der er god stemning i hallen og kampen har været spillet i et højt tempo.

Anden halvleg starter Bears stærk anført af Malthe Bjerregaard og Filip Ates der hurtigt ligger 7 point i kurven.  Leonardo Carline og Gage Davis vil også lege med og med deres point på skud udefra holder HIC forspringet på 21 point.

Med to minutter igen er stillingen 65-42 til hjemmeholdet og kampen har skiftet karakter. Hvor HIC dominerede inside i første halvleg, så er det nu på scoringer udefra at hjemmeholdet får sine point. Liam Sørensen kan slutte tredje periode af med et drive til et 70-44 forspring. Kampen synes afgjort før den sidste periode er kommet igang.

I fjerde går hjemmeholdet på ferie og overlader initiativet til Bears Academy. De kan bringe sig tættere på og holder HIC scoringsløs over fem minutter og reducerer til 53-70. Det er Liam Sørensen der kan sætte de første point for HIC og endda på straffekast.

Bears Academy har alt initiativet med Andreas Holst i hopla der nu er topscorer for udeholdet med 12 point. Med tre minutter igen er HIC kommet bedre i gang og har sat 8 point for perioden til 78-57 Kampen finder sin afslutning og da tiden løber ud viser tavlen 86-66 til Basketligaens andenplads.

Det var igen en kamp hvor HIC vinder på sin bredde og styrke under kurven. HIC har den bedste rotation af spillere set i flere sæsoner med to, tre spillere på samme plads der leverer på samme høje niveau. Det lover godt for slutspillet som er lige om hjørnet.

Den 4. marts ligger HIC hårdt ud i slutspillet med en kamp mod Bakken Bears. Billetter kan hentes snarest via facebooksiden og Billetfix.

Topscorer for hjemmeholdet er endnu engang Gage Davis med 25 point. Leonardo Carlino er næste mand i rækken med 14 mens Kur Jongkuch der ligner HIC bedste store mand i flere sæsoner, har 13. Kahlied Spear sætter 12 point og Liam Sørensen med 10.