HIC MED SEJR OVER BEARS ACADEMY

D. 20 november 2023

Søndag eftermiddag var sidste modstander i første halvsæsons grundspil, Bears Academy i Vejlby Risskovhallen. Det blev til endnu en storsejr til HIC. Denne gang på 88-56

Forinden havde Bakken Bears været på gulvet i selvsamme hal, hvor det blev til en sikker sejr på 98-77 over TEAM Fog Næstved. HIC var igen fuldtallig og fri for skader med alle mand meldt klar til kamp.

For HIC´s Liam Churchil var det et gensyn med sit gamle hjemmebanepublikum og det hold der i de seneste sæsoner har voldt HIC en anelse problemer, særligt på udebane, hvor det er blevet til lidt for tætte kampe.

HIC var fra start opsatte på at gøre op med den tradition ovenpå en lang stime af sejrer i denne sæson. Holdet havde forinden ikke tabt i otte kampe i træk.

Kur Jongkuch vinder tip-off og tager sig selv af kampens første to point, mens Gage Davis i det næste angreb igen viser hans aktuelle form ved at dunke HIC foran med 4-0

Malthe Bjerregaard vil også være med og tage sig af de næste point for hjemmeholdet.  Herfra kan HIC på effektivt spil og gode beslutninger bringe sig i front med 16-9 Bears Academy kommer lidt bedre med i periodens slutfase og kan gå til en kort pause bagud med 21-15

Hjemmeholdet holder stand på Malthe Bjerregaards gode præstation. Gage Davis gør det samme for HIC.

Anden periode ændrer i starten ikke det store på pointforskellen. Academy holder stadig stand, men bruger flere afslutningsforsøg på at få point på tavlen. Midt i anden periode virker Bears Academy presset og tager flere dårlige beslutninger i angrebsspillet hvilket bringer HIC yderligere i front.

Bears Academy er for kampen 0-8 fra trepointslinjen mens HIC er 5-11 Hjemmeholdet får primært deres point i feltet på trods af HIC´s fysiske fordel under kurven. Bears Academy slutter trepointsstatistik 1-19 for kampen, da HIC hele tiden ligger pres på skytterne.

HIC dominerer igen på at have større bredde og flere facetter i spillet og kan gå til pausen foran 45-31 Topscorer for HIC er Gage Davis med 12, Greg William Jr., har 9 point og Leonardo Carlino 8. For Bears Academy, Mathe Bjerregaard 10 point.

Bears Academy var muligvis ikke helt klar til anden halvleg. Faktum er at HIC i tredje periode var dominerende i alle spillets facetter. Fra en pauseføring på 14 point, øger HIC stile og roligt forspringet.

HIC kan med tre minutter tilbage af perioden bringe sig i front med 62-35 På et steal og lay-up af Sami Eleraky. Kun fire point er det lykkedes Bears Academy at få i kurven. HIC fortsætter ufortrødent intensitetsmæssigt.  Kur Jongkuch har meldt sig ind i kampen i denne periode med seks point i træk og 12 for kampen. HIC er foran med 29 point 67-38

I kampens slutfase er der ingen tvivl om udfaldet. HIC holder føringen og bruger bænken godt. 75-42 er stillingen med seks minutter igen. HIC har hele 14 steals for kampen hvilket fortæller en hel del om holdets intensitet i forsvaret. Kampen slutter med en overbevisende sejr i Aarhus på 88-56.

Topscorer for HIC er Leonardo Carlino med 16 point, mens Gage Davis har 14. Der er 12 til Kur Jongkuch og 11 samt Liam Chrcil Sørensen og Greg Williams Jr.

For Bears Academy er det Frederik Drejer Erichsen der har 11 mens der er 10 til både Malthe Bjerregaard og den tidligere HICér Magnus Høy Madsen. Han bidrog også med 11 rebounds og 5 assist.

HIC holder nu en længere pause i grundspillet. Næste kamp er mod Falcon i pokalkvartfinalen den 3. december på udebane kl. 15.30 Næste hjemmekamp er den 11. december kl 19.15 hvor vi i Forum tager imod Svendborg Rabbits.