Tredje gang blev lykkens gang for SISU der slår Horsens IC

D. 22 februar 2017

SISU har i mange år haft problemer med at slå de helt store hold i ligaen, som Svendborg Rabbits, Bakken Bears , Team FOG Næstved og Horsens IC.

Kun enkelte gange har drengene fra Gentofte snuppet point i de mange svære kampe. Dog kunne SISU endnu en gang vise at de bestemt ikke er færdige med at udvikle sig, da de torsdag tog imod de dobbelte mestre fra Horsens IC.

Første periode starter som lyn og torden for begge hold, og det ligner med det samme en kamp med ekstremt højt tempo. Desværre for Horsens IC kunne de endnu engang se en af deres stjernespillere gå til tælling, da Will Artino lander på en SISU-fod og dermed måtte udgå.

Denne skade efterlod Horsens en smule tyndt besat på insidepladserne, hvor SISU var stærkt besat med trekløveren Adjehi Baru, Tanner McGrew og Asger Hjorth. Hele første periode igennem skiftedes de to hold med at føre, hvor især Iffe Lundberg gjorde sig positivt bemærket, med et konstant pres på SISU-forsvaret. Perioden ender 29-28 i Horsens favør, og der var lagt op til en højintens kamp.

Anden periode var umiddelbart ikke meget anderledes end første, bortset fra at procenterne fra de to hold faldt en smule. Kroaten Marin Mornar gjorde sig fint bemærket for Horsens i Artinos fravær, hvor han især serverede et par ekstreme dunks, til stor glæde for Horsensbænken.

For SISU var Tanner McGrew en evig trussel især på angrebsrebounden, hvor han hele kampen igennem var afgørende for hjemmeholdet. Også Den stærke guard Derrick Wilson var en vigtig faktor i første halveg, hvor han konstant skabte muligheder for sine holdkammerater med sine stærke drives til kurven. Holdene kunne efter endnu en begivenhedsrig periode gå til halveg helt lige 54-54.

Med den store svækkelse grundet den tidlige skade, var Horsens ikke helt i stand til at holde sig ude af fejlproblemer. Konstant tog Adjehi Baru og Tanner McGrew stærke rebounds og trak dertil også mange fejl inde i feltet.

Til Horsens fordel var det dog ikke et SISU-mandskab som viste sig at være prængende fra straffelinjen. Spændingen fortsatte fuldstændig uafbrudt også igennem tredje periode, og stillingen var dermed fortsat tæt, dog med en lille overhånd til Horsens ved scoren 73-68.

Scoren bølgede frem og tilbage, og der var ingen af holdene der for alvor kunne få det afgørende momentum, som der ofte kræves for at vinde de tætte kampe.

Horsens havde enkelte gange perioder med vigtige treere fra Lawrence Alexander og Vedran Borovcanin, som begge også drev gæk med SISU-forsvaret. Med storspil fra de to stærke insidespillere McGrew og Baru, var det dog svært for Horsens at holde SISU på afstand.

I slutfasen scorer Alassan Touray en vigtig treer til stillingen 85-83, som skulle vise sig at være afgørende. Resten af perioden bruger Horsens på at fejle og se SISU udbygge scoringen på straffe. Da de sidste treerforsøg fra Horsens-lejren ikke havde den ønskede præcision, kunne SISU så småt hive den flotte sejr hjem med cifrene 91-86.

For hjemmeholdet kan det ikke være nogen hemmelighed at Tanner McGrew bør nævnes som kampens spiller med sine 20 point og 18 rebounds. Dog bør også Adjehi Baru nævnes for sin flotte indsats i begge ender, hvor han sluttede med 17 point og 12 rebounds.

For Horsens IC kunne især Daniel Trist vise sine solide evner med 23 point. Derudover var Iffe Lundberg tæt på den første ikke-SISU triple-double med 12 point, 12 rebounds og 9 assists, så en meget flot kamp af ham også.

Horsens IC næste opgør er med Svendborg Rabbits den 21. februar, hvor SISU allerede søndag skal på en svær opgave, når de tager til Aarhus og møder Bakken Bears.