Topkamp i Forum Horsens endte med sejr til Bakken Bears

D. 09 februar 2019

Efter mindre en 1 uge, var der atter topkamp i Forum Horsens. Lørdagens pokalfinaler blev fredag aften erstattet af kampen i Basketligaen mellem nr. 1 og 2. Der var set frem til denne kamp med store forventninger.


De fleste havde forventet at Horsens IC havde fået et boost af pokalfinalesejren, men begge hold var også præget af det hårde program, som holdene på det seneste havde været igennem. 

Især Bakken Bears havde haft et hårdt program med kamp I Europa Cuppen onsdag aften, der så 48 timer efter skulle følges op af at møde Horsens IC i Horsens. 

Seneste kamp mellem de 2 hold, pokalkvartfinalen blev vundet af Horsens IC i Vejlby Risskovhallen efter omkamp. Bakken havde derfor 3 profiler siddende på bænken mens Horsens IC havde 2 profiler siddende på deres bænk.

Kampen startede også som forventet af tilskuerne, idet Horsens IC spillede hurtigt og flydende angreb med stor træfsikkerhed, så Horsens IC kunne gå ind til 2. Q med stillingen 32 – 23. Det var en meget høj score af begge hold! Selv om begge hold spillede godt og aggressivt forsvar, så var det bestemt angrebsspillet der faldt i øjnene.

I 2. Q fortsatte det gode og aggressive angrebsspil, men Bakken begyndte at få mere greb om tingene, og tabte kun 2. Q med et enkelt point.

Stillingen var således imponerende 59 – 49 til Horsens IC ved halvleg. I 3. Q fortsatte Bakken Bears det gode spil i såvel forsvar som angreb, godt anført af Tobin Canberry, der i 3. Q scorede 10 points, og efter 8 min. af 3. Q kom Bakken Bears således foran i kampen for første gang siden kampens 1. min. Bakken Bears vandt 3. Q overbevisende med 10 point, så stillingen var helt lige, 72 – 72, da sidste Q startede.

Her fortsatte vanskelighederne for Horsens IC. Ikke meget ville lykkes, angrebene blev afsluttet meget hurtigt, træfsikkerheden, hverken på straffe eller skud udefra, var imponerende, mens Bakken Bears fortsatte det gode spil i forsvar og angreb. Horsens IC virkede temmelig opgivende, så det virkede til at være en lettelse, da tiden løb ud. 

På tavlen stod der en sejr til Bakken Bears på 101 – 94. I sidste Q fortsatte Tobin Canberry det flotte spil, og scorede i dette Q 11 points og blev topscorer for Bakken Bears med 29 points foran Hayden Dalton, der scorede 24 points. Hos Horsens IC scorede såvel Stefan Savic som Vedran Borovcanin 19 points, mens Brandon Tabb scorede 18 points.


bubble