STORSEJR OVER BK AMAGER PÅ KIDS DAY

D. 06 november 2023

Søndag eftermiddag var i børnenes tegn i Forum Horsens da vi traditionelt bød indenfor til Kids Coolshop og Star Wars arrangement forud for kampen mod BK Amager. Ved tip-off var det derfor et velbesøgt Forum Horsens der satte kampen i gang hvor omkring 850 tilskuere var mødt op til arrangementet. HIC var til kampen uden Leonardo Carlino og Kur Jongkuch der begge var ude med mindre skader. Det havde givet plads til Sami Eleraky og Marius Kirkholt Sørensen i startopstillingen hos hjemmeholdet. Kampen endte med sæsonens største sejr på 114-51

HIC vinder tip-off, men det er et engageret BK Amagerhold som kan bringe sig foran i kampens indledning. HIC får dog hurtigt styr på det lille forspring og kan på helbanepres og turnovers fra Amagers side, bringe sig i front med 18-8. Specielt Gage Davis og Frederik Rungby virker til at være i spillehumør, hvor de særligt på gode angrebsrebounds får udbygget HIC-føringen. Med tre minutter igen kan Gage Davis for tredje gang dunke bolden i kurven til stillingen 24-8 og Amagers to trænere er ved at være godt frustreret over Horsensdominansen under kurven, hvor nu også Sami Eleraky har god tur i den med scoringer på flere gode pick and rolls.

BK Amager, der i denne sæson er uden sidste sæsons amerikanske profiler, forsøger sig sidst i første periode med skud fra distancen. Uden den store succes. Særligt er det tydeligt at de til kampen mangler Oscar Quakenbusch. HIC fører 28-9 efter første periode. BK Amager var på dagen også uden deres franske profil i Lens Aboudou og Tomas Atli Bjarkason, hvilket efterlod dem med et par uprøvede Basketliga-spillere i truppen.

I anden periode er det blevet tid til at flere af de unge HIC-spillere får tid på banen. Ind kommer Mads Daugaard, Magnus Langager og Tarik Edhemovic. I periodens indledning er det særligt Mads Daugaard der har tur i den med flere gode aktioner og drives mod Amagers kurv. Det bliver til syv point til ham på tre minutter og føringen øges til 37-15 Resten af perioden bliver en stor HIC-dominans hvor Amager ikke får et ben til jorden. 56-19 er stillingen ved halvleg til HIC. Mest scorende for hjemmeholdet er Gage Davis med 13 point og Sami Eleraky har 11. Topscorer for Amager er unge David Passer med 5 point.

Den garvede HIC-fan kunne med rette spørge sig selv om, hvad målsætningen rent sportsligt kunne være i anden halvleg efter en føring på 37 point ved pausen. Af den startende line-up til tredje periode så det ud som om at HIC´s trænerstab havde besluttet at sejren skulle være så stor som muligt, i det der igen var fundet plads til de normale startende spillere med Greg Elliot JR, som eneste undtagelse. Igen lykkedes det HIC at få fat i nærmest samtlige angrebsrebounds ved brændte skud. Efter 3.30 minutter af perioden var Amager stadig scoringsløs, om end HIC var gået en anelse ned i gear rent angrebsmæssigt, 60-19 var stillingen før Amager igen kom på tavlen. Det mest sindsoprivende i den periode var et dunk af Sami Eleraky til hans 13 point, der blev kastet ned med autoritet. Han dominerer også resten af perioden og kan gå til et velfortjent hvil med fire minutter tilbage af perioden som topscore med 19 point. Med to minutter tilbage af perioden skiftes der igen ud og profilerne tager en pause. Gage Davis slutter dog lige af med en trepointsscoring før han sætter sig til stillingen 73-28 Perioden slutter 76-32.

Fjerde periode starter underholdende og får publikum op af stolene da Marius Kirkholt Sørensen finder Gage Davis til at alley loop dunk. Resten af perioden spiller HIC med ungdommen og halvvejs i den sidste periode er stillingen 95-40 og afklapsningen af BK Amager synes at have nået nye højder. Kampen var forlængst afgjort og de unge spillere fortsatte med at udbygge føringen. Kampen slutter med den største sejr længe til HIC på 114-51. Topscorer i kampen var Gage Davis med 20 point mens Sami Eleraky havde 19. Tarik Edhemovic, Mads Daugard, Mikke Brøchner og Magnus Langager Larsen havde alle 8 point eller mere.

HIC er i kamp igen allerede torsdag aften hvor TEAM FOG Næstved venter i Næstved i et topbrag. Søndag drager HIC til Værløse i kampen om at kvalificere sig til pokalturneringens kvartfinale. Så følg holdet på hsfo.dk hvis du ikke tager turen til Sjælland.