SEJREN SMUTTEDE TIL SIDST I BRONZEKAMPEN

D. 21 januar 2024

Søndag over middag stod på bronzekamp for HIC efter et 79-84 nederlag lørdag til Team Fog Næstved. Det var tid til at holdet kunne rejse sig ovenpå en meget tæt kamp lørdag, som kunne have gået begge veje. En bronzekamp i Forum er i gang. Et nyt Final Four format er skabt. Holdene har i tidligere sæsoner sluppet pokalturneringen i semifinalen ved et nederlag. På trods af skuffelsen over en misset finale, møder hjemmeholdets publikum talstærkt op for at støtte netop deres hold. Så medaljeskabet kan udvides.

Gage Davis er sammen med Leonardo Carlino de spillere som ikke deltager i en tidlig eftermiddagskamp. De sidder over i dagens kamp med skader. Intensiteten er som i en finale så det virker til at begge hold gerne vil have en medalje i skabet. Starten er tæt, domineret af startende Tarik Edhemovic, og Greg Williams Jr. For HIC har mange af de yngre spillere fået muligheden for at spille kampen fra start. HIC er bagud 19-20 efter første periode.

Anden periode tage HIC teten og bringer sig foran med 26-22. Det er intensiveret forsvar og Greg Williams Jr og Frederik Rungby som tager de afgørende beslutninger og sætter pointene. For Næstved er det den rutinerede Steven Green som er svær at styre. Han har nu 11 point. For HIC er det Greg Williams Jr., Liam Sørensen og Frederik Rungby der leder holdet til scoringer. Med 2 minutter igen er HIC i front med 35-32 og Randers tager time out. HIC udbygger til en føring på 37-32 til pausen.

I anden halvleg bringer HIC sig hurtigt i front 48-38 efter fem minutters spil. Der går lidt stilstand i den med flere brændte skud og Randers reducerer. De bringer sig indenfor tre point af Steven Green. For HIC er det unge Tarek Edhemovic der viser at han også kan være med i de store kampe. Han har 13 point i kampen. 50-50 med tre minutter retur af tredje periode.

HIC sløser, det bliver til flere dumme fejl og brændte skud. Det ligger bolden i Randers Cimbrias hænder så de på straffekast de kan bringe sig i front med 52-50 Magnus Kirkholm Sørensen, ønsker det anderledes og med sin første trepointsscoring i kampen kan han bringe HIC i front med 53-52 Stillingen bølger frem og tilbage. Marius Kirkholm Sørensen slutter perioden af med tre point efter et par stillingsskift. Stillingen er helt lige 56-56 Tarek Edhemovic har 13 mens Frederik Rungby har 10

I fjerde periode er intensiteten uforandret. Steven Green scorer videre mens Liam holder HIC inde i kampen. HIC fører 60-59 Steven Green er den helt store spiller for Randers med 27 point mens pointene er mere kollektivt fordelt hos HIC. Steven Green fortsætter og sætter sit point nummer 30 efterfulgt af en scoring af Marius Kirkholm Sørensen 63-62 HIC. Kur Jongkuch finder nu nettet i hallen i de næste minutter. Han sætter et hookskud og et efterfølgende straffekast til 69-67 HIC Man fornemmer at HIC vil trække sig sejrrigt ud af kampen men Randers hænger hele tid på.

I slutminutterne er det fortsat tæt. HIC søger fortsat Kur Jongkuch der kommer på linjen over to omgange. Han brænder dog sine skud og med to minutter tilbage er kampen uafgjort 71-71 Randers Vin Baker Jr. som hidtil ikke har haft sin bedste kamp, finder nu sit momentum og trækker en fejl og sætter to point. Det bringer Randers i front med 75-71. Time Out HIC.

Greg Williams Jr. kommer op med et monsterskud til reducering på trepoint. HIC genvinder bolden til en afslut for føring af Marius Kirkholm, men han brænder skuddet. Efterfølgende fejler HIC for at stoppe tiden. Randers Bakary Camara kan køligt sætte to skud på straffekast. HIC løber til et trepointsforsøg bagud 77-74 til udligning. Skuddet går forbi og Randers tager bronzemedaljerne.

Efter et nederlag på 79-74 handler sæsonen nu for HIC om at holde fokus på det sidste af grundspillet og slutspillet. Topscorer for HIC er holdet. Tarek Edhemovic med 13. Det samme til Kur Jongkuch og Frederik Rungby. 11 til Marius Kirkholm Sørensen mens der er 10 til Frederik Rungby. 6 til Liam Sørensen og 4 til Magnus Langager Larsen. For Randers Cimbria har Steven Green 33 mens der er 17 til Josh Fortune. Næste gang HIC er i aktion er den 25. januar kl. 19.15 ude mod Værløse BBK