SEJR I POKALKVARFINALE PÅ FREDERIKSBERG – HIC MØDER TEAM FOG Næstved I SEMIFINALEN

D. 04 december 2023

HIC slår 1. divisions bedste hold Falcon, der hjemme i Bülowsvejshallen bød indenfor til DBBF´pokalkvartfinale søndag eftermiddag. Kampen sluttede 85 – 58

Selvom Falcon på papiret er en lavere rangerede modstander, der til dagligt er tophold og vinder af 1. division i turneringen, var det ingen lunde en let modstander HIC stod overfor. På holdkortet i Falcon finder vi flere tidligere elite og landsholdsspillere, der har lagt den professionelle basketballkarriere på hylden.

Kampen starter i et højt tempo og hallen koger da HIC fans i den grad kunne høres i hallen. Falcon er startet med den tidligere HIC spiller Christian Benzon og Philip Hertz på banen og har samtidig noget størrelse under kurven. HIC løber sig på 10-1 på hurtige og præcise afslutninger.

Forsvarsmæssigt er det tydelig at Falcon er udfordret på HIC´s temp. Falcon finder dog stille og roligt de gode beslutninger og med Phillip Hertz og Alexander Bak som ankermænd, haler de stille og roligt ind på HIC og reducere til 10-12.

Sami Eleraki har gode aktioner både i både forsvar og angreb og kan med et dunk igen udbygge HIC føringen. Ved periodeslutning er stillingen 20-14 til HIC og Falcon er godt med i kampen.

I anden periode må Falcon bruge flere spillere fra bænken, ligesom flere af de yngre spillere også får spilletid for HIC. Den større bredde på HIC- holdet er i denne periode tydelig og slår igennem på resultatet. HIC udbygger sin føring frem til pausen til stillingen 47-25

Efter pausen er det som om at HIC måske har tænkt, at sejren allerede var i hus. Holdet går lidt i stå hvilket straffes af det rutinerede 1.  divisionshold. Falcons Thomas Døssing ligger fra land med tre point og Falcon får momentum i kampen og kan reducere til 37-49

HIC får med gode aktioner af Sami Eleraki og Gage Davis igen udbygget føringen lidt til 64-48 ind til fjerde periode.

Falcon viser nu at de ingen lunde har tænk sig at opgive tanken om sejr og dermed kvalifikation til Pokal Final Four. Falcons store spillede får mere plads under kurven og dominerer i starten af perioden.

Falcon kan reducere til 54-66 og de ca. 50 medrejsende HIC fans må ligge den sidste energi ind, for at støtte holdet. Efter en time out og taktisk snak på bænken finder HIC igen rytmen og tromler hen over Falcons noget trætte spillere, til en sejr på 85-58

Topscorer for HIC blev Greg Williams Jr med 17 point. Gage Davis med 16 point mens Liam Churchill har 15 point. Der var 9 til Sami Eleraky mens Frederik Rungby laver 8 For Falcon har Jonas Gliese Andersson 8

HIC er med sejren kvalificeret til Pokal Final Four der afvikles på hjemmebane i Forum Horsens den 20. og 21 januar. Der har netop været lodtrækning til semifinalerne den 20. januar hvor det blev afgjort at HIC møder TEAM Fog Næstved, mens Bakken Bears møder Randers Cimbria.