Historisk streaming-aftale i dansk basket

D. 27 august 2018

Fanseat, Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen har indgået et partnerskab omkring at tilbyde livestreaming af Basketligaen og udvalgte pokal- og landskampe i de kommende tre sæsoner, med start i september 2018. Samtidig sendes landskampe, pokalfinaler og Basketligaens finaleserie fortsat på TV 2 SPORT, mens Fanseat har disse kampe on-demand.

Basketfans i Danmark og hele Europa kommer til at kunne se livekampe fra Basketligaen, den bedste række i Danmark, der inkluderer ni hold i hele landet. Der vises kampe fra både grundspillet og slutspillet, mens finalerne vises live på TV 2 SPORT og on-demand på Fanseat. Produktionsselskabet Livehouse Europe står for at producere de ca. 110 kampe live, med danske kommentatorer.

Alle kampene vil være tilgængelige live og on-demand på sportstjenesten Fanseat– www.fanseat.com. Her kan fans se Basketligaen, udvalgte pokalkampe og landskampe, sammen med andre kampe fra rundt i Europa, inklusiv den finske basketliga Korisliiga, Mestis (den finske ishockey liga), Ligue Magnus (den franske ishockeyliga) og flere andre, med i alt over 2000 kampe om året. Fanseat koster 7.99€  om måneden, med de første 14 dage gratis.

Jean-Maël Gineste, General Manager ved Fanseat siger:

“Vi er glade for at at indgå partnerskab med Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen. Når vi tilføjer livestreaming af Basketligaen de næste tre sæsoner, forstærker det vores tilbud indenfor europæisk basketball, det føjer nye territorier i Europa til vores platform og det giver basketfans i Danmark og hele verden mulighed for at følge Basketligaen tættere end nogensinde før.”

Rasmus Winkel, Direktør for Danmarks Basketball Forbund:

”Vi er glade for at dansk basketball nu flytter sig ind i en ny æra med livestreaming, med en erfaren og professionel partner. Der har gennem mange år været en kraftig øgning af basketballfans i Danmark og muligheden for at vise alle kampene online vil kun hjælpe med at øge interessen endnu mere. Det, der gør det endnu bedre for os, er at TV 2 fortsætter med at sende landskampe og pokalfinaler live, så vi kan nå endnu flere fans. Vi håber og regner med at de danske fans vil støtte op om Fanseat-platformen.”

Lennart Jensen, Basketligaen og Horsens IC:

” Basketligaen ser frem til at samarbejde med Fanseat. Med en voksende intersse for basketball og Basketligaen er det vitalt for vores fans at have muligheden for at se topbasket og især for at følge deres hold kontunierligt gennem hele turneringen. Basketligaen tager et stærkt skridt ind i fremtiden, hvor streaming bliver et stærkere alternativ til stream tv.”s

Martin Elsborg, administrerende direktør, Livehouse Europe:

”Vi er stolte af at skulle producere og steame basketball i samarbejde med Fanseat, Basketligaen og DBBF til danske basketfans. Vi ser frem til at give de danske fans muligheden for at følge kampene live og on-demand via Fanseats platform. Partnerskabet vil øge Livehouses position som en stærk partner indenfor produktion af livestreaming fra sportsevents i hele verden. Vi tror at samarbejdet mellem det danske Livehouse Europe, Basketligaen, DBBF og TV 2 vil give et helt nyt niveau af dækning for danske basketfans, men også et nyt niveau for samarbejde og streaming i dansk sport.”

Basketligaen er delt op i Pro A og Pro B. Holdene i Pro A møder hinanden fire gange i grundspillet og alle disse kampe sendes live på Fanseat. Herudover sendes udvalgte kampe, når holdene i Pro A møder Pro B-holdene ude og hjemme, og når Pro B holdene spiller mod hinanden fire gange pr. sæson. De otte bedst placerede hold går i slutspillet, der dækkes intensivt. 

Dansk basketball i form af Basketligaen samt pokalfinalerne har været på TV uafbrudt siden 2005, de første ti år på DK4 og siden nytår 2014/15 på TV 2 SPORT. Med overgangen til TV 2 SPORT blev der også plads til landsholdet på sendefladen og TV 2’s sportskanal fortsætter med at sende landskampe, pokalfinaler samt finalerne i Basketligaen. Disse kampe sendes efterfølgende on-demand på Fanseat.

Om Fanseat

Fanseat er en sports steaming platform, der tilbyder et bredt udvalg af nationale ligaer fra rundt om i verden, med over 2000 kampe hvert år, inklusiv fodbold, ishockey, basketball og flere andre sportsgrene. Fanseat har tiltrukket sporteentusiaster fra mere end 100 lande i hele verden. www.fanseat.com


bubble