Lawrence Alexander erstatter Addison

D. 01 juli 2016

Vi byder hjerteligt velkommen til 24-årige Lawrence Alexander, som skifter til HIC på en 2-årig aftale. Han erstatter Marquis Addison, som efter to særdeles succesfulde sæsoner har valgt at søge nye udfordringer.

Lawrence Alexander er et særdeles spændende bekendtskab, som har haft en helt forrygende college-karriere i NCAA Division 1 hos North Dakota State University. (Øverste College-niveau)

Det kulminerede i sæsonen 2014/2015, hvor han meget imponerende blev kåret til Årets Spiller (MVP) i sin College-conference. Det var resultatet af meget flotte statistikker på hele 19 point pr. kamp suppleret med 4,5 rebounds. Samtidig blev en stor del af de point sat på tavlen på baggrund af en træfsikkerhed på hele 44% bag tre-point linjen.

Alexander kommer til en klub med to mesterskaber i træk, men netop sejre er han bestemt ikke uvant med. Således er han den mest vindende spiller i North Dakotas historie. Faktisk har han i to sæsoner været en stor drivkraft bag, at North Dakota kom hele vejen til NCAA-slutspillet "March Madness".

Begge gange gik han forrest. Især i 2014, hvor han løftede sit hold forbi storholdet Oklahoma med hele 28 point. Det sendte holdet ind i anden runde af slutspillet og blandt de 32 bedste college-hold for første gang i skolens historie.

I 2015 var holdet tilbage i March Madness, og endnu engang var Lawrence Alexander stærkt spillende. Hans 19 point var dog ikke nok til at besejre meget stærke Gonzaga.

Ikke desto mindre er det vidnesbyrd om en spiller med meget stor kvalitet, som vi glæder os til at få tilført til klubben. Og en spiller, som også slår til, når de store kampe er på menuen.

Den flotte college-karriere betød, at Alexander fik chancen i den rigtig stærke tyske Bundesliga. Kontrakten var dog udført som en prøveperiode, og derfor stod Alexander midt i sæsonen pludselig uden kontrakt.

Det medførte, at han måtte rejse til Ungarn, hvor en ny kontrakt ventede. Her havnede han dog i en ustabil situation, og hans første år som professionel havde til sidst udviklet sig til et lille mareridt.

Men Alexanders uheld er blevet HICs held. Normalt ville vi ikke være i nærheden af at kunne tiltrække en spiller med Alexanders College-cv, men hans professionelle karriere skal nu for alvor i gang, og det kommer den med 2 år i den gule trøje.

Vil du se lidt nærmere på Lawrence Alexander, kan du gøre det her: 
https://youtu.be/8cgcPT7p1gI


bubble