Horsens IC klar til DM-finalerne

D. 19 april 2019

HIC er klar til finalen efter en overbevisende sejr over Team Fog Næstved. Mange havde nok set frem til den 3. semifinalekamp mellem HIC og Team Fog Næstved.

Selv om HIC havde vundet de første 2 kampe, så havde man ikke glemt, at HIC havde vundet 2 kampe mod Team Fog Næstved i grundspillet, men også tabt 2 kampe, og ingen i Horsens glemmer hvorledes HIC i pokalfinalen for få år siden mod Team Fog Næstved satte en solid føring over styr i kampens sidste 2 minutter og dermed tabte pokalfinalen dette år. Så derfor var der set frem til den 3. semifinalekamp med både forventning og ængstelse.

Det viste sig da hurtigt at være ubegrundet. HIC startede som lyn og torden og scorede 15 points i de første 8 minutter af 1. periode, før Team Fog Næstved scorede deres første points!! Dette 15-0 run punkterede hurtigt Team Fog Næstved, der haltede bagefter ikke blot i 1. periode, men i resten af kampen. Så da perioden var færdig, stod der 22-12 til hjemmeholdet.

HIC var godt skydende gennem hele kampen og scorede på 12 3-points forsøg! Yderligere spillede holdet et til tider sublimt forsvarsspil, der i den grad pressede Team Fog Næstved, så de havde meget vanskeligt ved at komme frem til kvalificerede afslutninger. Så HIC fortsatte det gode og flotte spil i 2. periode, der sluttede 20-10 til HIC, så stillingen ved halvleg var 47-32 til HIC.

Men HIC havde ikke fået nok. Holdets suveræne spil fortsatte i 3. periode, hvor holdet scorede 4 gange på 3-pointsforsøg. Her trådte især Stefan Savic i karakter og scorede på sine 3 3-pointsforsøg i denne periode, der sluttede overbevisende 33-15 til HIC.

Stillingen før sidste periode var derfor 80-47 til HIC, så der var spændingen for længst forsvundet. Spørgsmålet var nærmere, hvor overlegent ville hjemmeholdet vinde. Her på det nærmeste byttede de 2 hold 3-pointsscoringer. Således scorede Jeremy Williams og Alexander Bak hver 2 gange på 3-pointsskud, men da HIC gjorde det tilsvarende, kom Team Fog Næstved ikke nærmere, så perioden sluttede 29-19 til HIC.  Det gav HIC en sejr i 3. semifinalekamp mod Team Fog Næstved på 109-66, og holdet er dermed klar til finaleserien for 5. år i træk.

Før kampen fik Vedran Borovcanin overrakt pokal som årets HIC-spiller valgt af klubbens Club 500, men spillede ikke en særligt fremtrædende rolle i kampen og scorede blot 5 points, hvilket var en del under hans gennemsnit i sæsonens kampe.

Til gengæld trådte Darryl Tucker i karakter og blev topscorer for holdet med 22 points. Han var her og der og alle vegne og var sikkerheden selv. Han spillede utroligt stærkt i begge ender af banen, og havde flotte blokeringer og dunk. Også Brandon Tabb var helt ustyrlig. Man kan kun beundre hans hurtige rush op af banen og hans skud fra distancen. Han scorede således 19 points.

Hos Team Fog Næstved var der kun 2 spillere, der scorede mere end 10 points, idet P.J. Thompson blev topscorer med 12 points, hvilket er langt under det han tidligere har præsteret, og Kentwan Smith, der scorede 11 points. Nu må begge hold samle energi til henholdsvis finaleserien og kampen om bronzemedaljerne.