HIC TAGER FØRSTEPLADSEN I SLUTSPILLET

D. 05 marts 2024

Der var topkamp mandag i Forum i Basketligaen og det var kampen mellem nummer et og to. HIC kunne med en sejr bringe sig i front i Basketligaens slutspil. I en hæsblæsende kamp som havde alt hvad en kamp mellem ligaens bedste hold skulle have, kunne HIC trække sig sejrsrigt ud efter de fyrre minutter med 88-77

Kur Jongkuch tager tipoff men bolden ender hos Deandrey Pickney og han ligger to point i. Holdene skiftes til at misse de næste par skud men Greg Williams Junior finder Kur Jongkuch til udligning. Rungby er meget indvolveret og fejles og sætter to straffekast. 4-4 efter de første fem minutter. Begge hold har generelt gode forsvarsaktioner og kampens største bifald er da Greg Williams Junior blokere den tidligere Horsens spiller Skyler Bowlin tæt på ringen. Deandrey Pickney fejles i skudforsøg og kan bringe Bakken foran 9-6

Deandrey Pickney har svært ved at holde Frederik Rungby der virkelig er i spillehumør. Han sætter en og et efterfølgende steal af HIC giver udligning til 9-9 Kort efter er det Sylvester Berg der laver et Bakken steal men han afvises af Kur Jongkuch nærmest nede i ringen som kommer godt tilbage. 11-12 til Bakken med to minutter igen i en lavt scorende affære. Bakken, har generelt god gang i skuddene og får lidt momentum. 15-20 slutter perioden i Bakkens favør.

Khalied Spear sætter godt af i anden periode og reducere til 19-20 hurtigt i anden periode. I det efterfølgende Horsens angreb går Leonardo Carlino bagom Bakken forsvaret og bringer HIC i front for første gang. Horsens har generelt et mere flydende og holdbaseret angrebsspil hvor Bakken kører på individuelle præstationer. Efter tre minutter er HIC i front med 23-22 Leonardo Carline og Liam Churchill viser i den næste periode deres gode samarbejde hvor Liam assisterer og Carlino eksekverer. Leonardo Carlino har nu 10 point. 30-25 er HIC foran med efter fem minutter af anden periode.

HIC har udscoret Bakken 15-5 i anden periode. Time out til Bakken. Lige meget hjælper den Bakken da Frederik Ryngby sætter tre point til 33-27 Michell Diuof vil også være med og sætter hurtigt en i den anden ende. Modsat første periode er det nu Horsens der har teten og Bakken der er lidt bagefter hele tiden. 37-30 med to minutter igen. Kur Jongkuch stjæler bolden og hamrer den i kurven. Bakken kommer dog godt igen og reducerer til 39-37

Nu forstår Skyler Bowlin ikke dommernes linje mere og får en teknisk fejl.  Den sætter Gage Davis og HIC går til pausen med en føring på 40-37 efter en rigtig god anden periode.

For HIC er det Kur Jongkuch der viser at han kan være med de bedste tunge spillere i ligaen der har 12 point. Der er 10 til Leonardo Carlino og 9 til veteranen Frederik Rungby. For Bakken er det mere ligeligt fordel mellem Pickney, Evans, Knudsen og Parsons der alle ligger på 6 til 8 point. Bemærkelsesværdigt er det at Bakken har taget langt flere rebounds i kampen end HIC 29-14 er de i front på den statistik. HIC har afsluttet 45 gange mens Bakken kun er nået til et skudforsøg 30 gange.

I tredje periode ligger begge hold ud med tre-points scoringer. HIC presser Bakken højt på banen og får et steal. Liam Sørensen dribler smart og scorer. Igen presser HIC og denne gang er det Gage Davis der kan ligge en scoring i efter et steal. 49-44 efter fire minutter. I de næste minutter øger Bakken intensiteten og det er nu HIC som taber boldene. Malik Parsons kan udligne til 49-49. Nu går det stærkt for HIC. HIC scorer 8 point i træk til 57-49 Men Bakken kommer igen tilbage til 57-57 Perioden ud er HIC dog stærkes og kan gå til pause foran 63-60 Kampen er en topkamp værdig og tæt og intens.

Horsens kommer bedst ud fra pausen og sætter de store skud. 73-65 efter de første tre minutter. Hjemmeholdets tilskuer støtter alt hvad de kan. Ryan Evans kommer stærkt igen med tre point. Horsens forsvaret er på sit mest intense niveau og Bakken kommer kun til pressede skudforsøg. Med fem minutter igen bliver Frederik Rungby spillet helt fri til skud. Og sætter tre til 78-68 HIC´s største føring. Derfra kommer Bakken ikke tilbage.  Liam Sørensen kommer efter en time out nu med en vanvittig scoring fra trepointsland 81-72 med fire minutter igen.

Forsvaret er intensiveret i begge ender af banen og man fristes til lade det være sådan. Gage Davis laver nu et hurtigt spinmove og kan ligge den i stærkt presset til 83-74. Nu er gode råd dyre for udeholdet. Og da Frederik Rungby finder Gage Davis med en fantastisk aflevering, bringer HIC sig foran med 85-74 HIC trækker tiden og med 30 sekunder igen kan Bakken reducere til 85-77. Tiden løber ud og HIC vinder 88-77. Den største sejr over Bakken Bears i flere sæsoner.

HIC indtager nu førstepladsen i Basketligaen og har slået Bakken Bears to gange i sæsonen. Det er nu helt tæt i Basketligaen og lover rigtig godt for resten af slutspillet. Bakken har nu tabt to kampe i træk, da de i sidste grundspilskamp tabte til Team Fog Næstved.

Topscorer for HIC, på en ekstrem god anden halvleg er Gage Davis med 20 point. Frederik Rungby får lagt 15 point i, mens der er 13 til Leonardo Carlino og 12 til Kur Jongkuch. Khalied Spear har 11 mens der er 10 til Liam Sørensen. For Bakken Bears har Deandrey Pickney og Ryan Evens 18 mens der var 16 til Malik Parsons. Næste slutsspilsopgave for HIC er ude mod Svendborg Rabbits mandag den 11. marts. Det eneste hold som HIC stadig har til gode at besejre i denne sæson.