BASKETBALL ER EN FANTASTISK SPORT

D. 31 januar 2017

Også selvom vi i går oplevede den barske, kyniske og modbydelig side, mens det velsagtens var helt modsat hos Næstved.

Sådan er sport. Det ene øjeblik står man 90 sekunder fra en titel, men så længe den fede dame ikke har sunget færdig, kan meget nå at ske. Det så vi alle på tætteste hold i går. Det er charmen, men samtidig forbandelsen.

Sport er følelser. Vi har modtaget rasende, skuffede, opmuntrende (tak) og hånlige kommentarer fra både nær og fjern efter nedturen. Og det er naturligvis brændstof til fremtiden.

Mange nyder at se os tabe og hænge med hovedet, men det kan vi samtidig konstatere med en vis portion stolthed.

For netop dét betyder uomtvisteligt, at vi har manifesteret os som det hold, alle vil slå. Alle vil se mestrene miste fodfæste.

Og det gjorde vi i går. Men i den stund er det vigtigt at huske os selv på en vigtig lektie.

Vi vinder sammen, vi taber sammen, men vigtigst af alt rejser vi os sammen.

INGEN ved, hvornår den næste titel lander i Horsens igen. Det kan være i maj, det kan være til næste år. Hvem ved, måske går der 10.

Vi har IKKE et budget, der berettiger os til at forvente titel efter titel - også selvom vi har været igennem en optursperiode. I 2006 vandt vi DM-guld, men efterfølgende skulle der gå 9 år, før det lykkedes igen.

I HIC er det ikke økonomien, men derimod et sammenhold og en unik DNA, der bærer klubben frem.

Og det er dén DNA og dét sammenhold, der især i skuffelsens øjeblik skal skinne igennem.

Der var ikke noget, vi hellere ville end at have løftet Pokalen i går. Der er ingen undskyldninger for, hvorfor det gik galt. Det var bare ikke godt nok.

Og så var det altså i denne omgang Næstveds tur til at løfte en pokal. Sådan er sport også. Det går ikke altid, som man håber og forventer.

Nu må vi i stedet rette fokus mod vores forsvar af DM-titlen, og mens vi er skuffede, kan vi jo hæfte os ved, at vi altså fortsat er forsvarende danske mestre i basketball.

Første skridt på vejen mod genoprejsning er på torsdag i Basketligaen, hvor vi ligger side om side med Bakken Bears i toppen af tabellen.

Kampen om 1. pladsen løber af stablen i Forum Horsens, når netop Bakken Bears kommer på besøg.

Det er NU, det unikke sammenhold skal vise sig, og det er NU, vi skal rejse os sammen.

HVEM ER MED? 


bubble