Sikker sejr til Horsens IC over Svendborg Rabbits

D. 11 januar 2019

I første hjemmekamp i 2019 skulle HIC endnu engang op mod Svendborg Rabbits.

HIC havde tidligere vundet relativ nemt og ubesværet over Svendborg Rabbits, men blandt andet på baggrund af Svendborgs meget fine indsats mod Bakken Bears i deres seneste kamp, hvor de kun tabte en ganske tæt kamp til allersidst , havde de fleste nok forventet en tættere kamp med mere intensitet og godt spil, end tilfældet blev.

At Svendborg mødte op med skader hos såvel Sebastian Aaris og Mathias Kelly, gjorde det ikke lettere for Svendborg at leve op til det flotte spil fra Bakken-kampen. Men Svendborg startede alligevel frisk ud med flot forsvarsspil og takket være 4 3-points scoringer gik de da også ind til 2. q foran 22-21.

Men her udeblev 3-points scoringerne, der i stedet blev lavet af HIC, der fuldstændig vendte billedet i 2.q og takket være 6 3-points scoringer, heraf 3 af Brandon Tabb, vandt HIC 2. q med 31-16, så stillingen ved halvleg var 52-38 til hjemmeholdet.

3. q blev mere tæt, men med en lille overvægt til HIC, så holdet med en score på 24-18 kunne udbygge deres føring til 20 points, 76-56 før sidste q.

Her blev der spillet frisk til. Svendborg virkede frustrerede og fik i 2. halvleg 3 tekniske fejl! Svendborg var her, som vanligt, rigtigt godt skydende udefra og scorede på 6 3-points skud i sidste q. heraf 3 af Derrick Wilson, der var helt dominerende hele kampen igennem. At HIC heller ikke spillede særligt godt forsvarsspil, gjorde det ikke vanskeligere for Svendborg. Alligevel vandt HIC også 4. q med 26-24 og dermed kampen med 102-80.

Hos Svendborg var som tidligere nævnt Derrick Wilson helt suveræn. Han scorede 34 points, heraf 7 3-points. Hos HIC spillede Cheik Sane sin vel nok bedste kamp siden han kom til klubben. Han ydede en formidabel indsat især i forsvaret, men alligevel blev topscorerne for HIC Stefan Savic og Vedran Borovcanin begge med 18 point.