Horsens IC vinder over Svendborg Rabbits

D. 07 december 2018

Kampen var 1. kamp i sæsonen mellem de 2 hold og samtidig hjemmebanedebut til HIC’s nyerhvervelse Cheik Sane.

HIC startede 1. Q som lyn og torden med hurtigt spil og mange skud, hvilket gjorde det særdeles vanskeligt for Svendborg. Da HIC samtidig scorede på 5 3-points skud, var det op af bakke for Kaninerne og perioden sluttede da også overbevisende 29-16 til HIC. Særligt Brandon Tabb fra HIC var varm og lave 3 3-points scoringer, mens Svendborg kun scorede 1 gang på 3-point skud.

I 2. Q fortsatte HIC det hurtige og træfsikre spil. Svendborg scorede dog på 2 3-point skud, mens HIC gjorde på 3. Det var Mikkel Plannthin, der som anfører med 2 udnyttede 3-point skud forsøgte at holde Svendborg inde i kampen, men det var særdeles vanskeligt for Svendborg, og HIC vandt da også 2. Q med 29-17, hvilket gjorde at HIC førte med imponerende 58-33 ved halvleg.

Man kunne godt frygte det værste for Svendborg, men frygten blev i den grad gjort til skamme i 3. Q, hvor Svendborg spillede utroligt godt, igen anført af Mikkel Plannthin, der i 3. Q scorede 3 gange på 3 point skud. Og takket være et 18-0 run, kom Svendborg utrolig tæt på.

Hvor det lignede at kampen var afgjort efter de 2 første quaters, kom Svendborg helt op og var kun bagud med 2 point, før HIC i slutningen af dette Q. fik rettet lidt op på det, men Svendborg vandt alligevel 3. Q  med 31-14.

Svendborg var kun bagud med 8 point, da 4. Q startede, og med det spil Svendborg havde præsteret i 3. Q, var de mange tilskuere ængstelige i starten af 4.Q. Men HIC fandt tilbage til spillet fra 1. halvleg, og med 5 3-pont skud, heraf 3 fra Vedran Borovcanin, trak HIC hurtigt fra igen, og vandt dette quarter med 33-14, så sejren til slut blev på 105-78.

Cheik Sane fik en meget flot hjemmebanedebut for HIC, men topscorer for holdet var dog Charles Callison med 25 points foran Vedran Borovcanin med 19 points. Topscorer for Svendborg Rabbits var anfører Mikkel Plannthin med 24 points foran Enouma Ebinum med 14 points.

Men allerede den 12. december mødes de 2 hold igen, denne gang i kaninhulen.