Horsens IC vinder 1. kvartfinale

D. 22 marts 2019
Torsdag aften tog HIC hul på slutspillet mod BMS Herlev Wolfpack. HIC sluttede som nr. 2 i grundspillet og skulle derfor møde nr. 2 i PRO B, og det var BMS Herlev Wolfpack. Ikke mange havde levnet holdet en chance mod HIC og da slet ikke på HIC’s hjemmebane, og det blev da også det forventelige store nederlag til BMS Herlev Wolfpack, men holdet skal alligevel have stor ros for gæsterne lagde sig aldrig fladt på maven for det stærke hjemmehold, men tog beundringsværdigt kampen op.

HIC var gennem hele kampen vældigt godt skydende udefra og scorede 15 gange 3-points scoringer fordelt over de 4 Q. Og de lavede da også både et 5-0 run og et 9-0 run i kampens første Q. HIC startede med holdets stærkeste kæde inde, og det gik stærkt i såvel forsvar som angreb, så stillingen var 27-9 til HIC, da man tog hul på 2. Q.

Man kunne godt frygte, at BMS Herlev Wolfpack i den grad ville blive løbet over ende, men det var slet ikke tilfældet. BMS Herlev Wolfpack tog kampen op klarede da også 25-25, da holdne gik til pause!! Især Aleksandar Nedic gjorde det fremragende i dette Q, hvor han scorede 10 points. Hos HIC havde Stefan Savic spillet en fremragende kamp og scoret 15 points, da holdene nåede halvleg.

I 3. Q kørte HIC på igen. De var bestemt ikke tilfreds med at spille lige op med gæsterne i 2. Q, så der var igen fuld fart på, både i forsvar og angreb. BMS Herlev Wolfpack havde mere end svært ved at følge med, men gav aldrig op, selvom hjemmeholdet vandt 3. Q med overbevisende 36-16.

Holdene skiftede flittigt ud, og alle spillere var kommet på banen i løbet af 4. Q hvor hjemmeholdet måske slappede lidt af og lod gæsterne komme mere til. Men det er værd at bemærke, at BMS Herlev Wolfpack kæmpede det bedste, de kunne gennem hele kampen. Men blandt andet takket være et 12-0 run i sidste Q, vandt HIC også denne periode med 27-17, så slutresultatet blev en sejr til HIC på 112-67 over BMS Herlev Wolfpack.

Topscorer for gæsterne var Morten Bülow med 14 point, mens Brandon Tabb var topscorer for hjemmeholdet med 20 point. På mandag spiller HIC 2. kvartfinale mod BMS Herlev Wolfpack, denne gang i København.