Horsens IC slår Bakken Bears i topkampen

D. 03 februar 2017

Torsdag aften blev der fløjtet op til topkamp i Ligaen. En kamp som begge hold virkelig ønskede at vinde.

Horsens IC skulle prøve at komme over det skuffende resultat i Pokalfinalen og Bakken Bears havde fået tid til at hvile efter de mange rejser og kampe.

Begge hold lagde lidt nervøst ud, men fik hurtigt styr på nervøsiteten. Holdene fulgtes pænt ad til stillingen 15-11 til hjemmeholdet. Herefter fik Bakken en rigtig god periode og bragte sig foran 28-19 indtil HIC med 3 straffescoringer kunne reducere til 22-28. For HIC var Lawrence Alexander mest scorende med 13 og for Bakken var det Purcell med 8.

Desværre blev Bakkens nye amerikaner John Williamsen skadet allerede i 2. minut, og han kom ikke tilbage i kampen.

I anden periode kom HIC op og fik kontakt med Bakken og holdene skiftedes til at score og en lige halvleg sluttede med resultatet 42-42. Darboe havde et positivt indhop mens hjemmeholdets Myles Mack endelig fik scoret sine første points. Spændingen i kampen var bevaret.

3. periode. HIC kom bedst fra start. Holdet bragte sig hurtigt foran 54-44. Bakken havde store problemer i angrebet. Efter mere end 8 minutter var der kun kommet yderligere 4 points på tavlen og hjemmeholdet førte 61-48.

Bakken fik pyntet lidt til 63-54 inden pausen. For HIC var Myles Mack kommet i gang med 9 points mens ingen Bakken spillere scorede mere end 3 points.

4. periode blev naturligvis spændende og intens. Bakken åd sig langsomt ind på HICs føring. Med 4 minutter til slutfløjt var der reduceret til 69-66 og mange HIC-tilskuere holdt vejret. Lørdagens afslutning var ikke helt glemt.

Tættere end 3 points kom Bakken Bears dog ikke og HIC kunne slutte med en sejr på 74-69.

Topscorer for Horsens IC blev Lawrence Alexander med 19 point. For Bakken Bears scorede Mike Gesell 15 point.