HIC taber også kamp 2 i finaleserien

D. 07 maj 2019

Før kampen uddelte forretningsføreren for BL, Geof Kotila, prisen til årets talent i BL sammen med formanden for DBBF`s eliteudvalg Allan Voss. På 3. pladsen kom Oscar Jørgensen, mens de 2 øverste pladser i en tæt kamp skulle fordeles mellem 2 talenter fra Bakken Bears, og det var Sylvester Berg, der løb med den fine titel som årets talent foran David Kristensen.

Det var måske skriften på væggen for HIC! Selv om holdet startede som lyn og torden og hurtigt kom foran 12-6, hovedsageligt fordi Brandon Tabb endnu engang var brandvarm, som i kamp 1, så sluttede Bakken Bears af med et 10-0 run og havde en føring på 16-12, da perioden var ovre. HIC prøvede virkeligt at hænge på, men trods 10 points af HIC’s 12 af Brandon Tabb, var det ikke nok. Skudprocenten var bestemt ikke ret høj, ligesom holdet mistede utroligt mange bolde, før mulighederne viste sig.

I 2. periode fik HIC dog rettet en del op på statistikken, idet holdet scorede 4 gange på 3-pointsforsøg, halvdelen fra Stefan Savic. Så HIC hentede en anelse ind på Bakken Bears og kunne gå ind til pausen kun bagud med 2 points.

Selv om HIC hurtigt var ude fra pausen og øve skud, så lykkedes ikke meget for holdet i 3. periode. Her så man virkeligt, hvor bredt og stærkt et hold Bakken Bears har. Man kunne tydeligt se, at holdet qua de mange europæiske kampe i sæsonen, havde tilegnet sig en spillestil der gjorde, at det var mere end svært for HIC at komme til chancer. Bakkens fysik gjorde det rigtigt svært for HIC. Mens Bakken blot kørte på, så kneb det utroligt meget for HIC. Det var ikke at mærke, når Bakken Bears skiftede ud, hvad de ofte gjorde. Spilletiden mellem holdets spillere blev fordelt flot, mens man godt kunne mærke, at HIC begyndte at blive træt. Bakken Bears vandt 3. periode overbevisende 30-14, så stillingen var 66-48 til Bakken Bears før sidste periode.

Man følte virkeligt at HIC var nede i sækken, men da det så allermest dystert ud, fik holdet alligevel momentum. På 2 minutter lavede HIC et 10-0 run og var pludselig kun bagud med 5 points. Den godt fyldte Forum Horsens formelig sydede over HIC’s pludselige forvandling. Men ligeså hurtigt som det næsten lykkedes HIC at komme op af sækken og tilbage i kampen, ligeså hurtigt blev lyset slukket for holdet. HIC havde flere muligheder for at indhente Bakkens forspring, men en usportslig fejl til HIC, der gav Bakken Bears 2 straffekast efterfulgt af bolden i siden. Det kostede HIC 5 points, så selvom HIC endnu engang scorede på et langt 3-pointsforsøg, pyntede det kun på nederlaget, der blev på 76-83.

Bakken Bears fortjente virkeligt sejren, for de var det bedste hold på dagen, men HIC havde meget stor ære af kampen, og meget de kunne tage med derfra før kamp 3 afvikles i Vejlby Risskov-hallen torsdag aften.

Topscorer for HIC var endnu engang Brandon Tabb med 20 points foran Vedran Borovcanin med 17 points. Hos Bakken Bears blev scoren mere ligeligt fordelt, men topscorere for holdet var Darko Jukic og Tobin Carberry begge med 16 points.