Bakken Bears vinder deres 3. DM i træk og det 17. i alt

D. 19 maj 2019

Ingen havde vel forventet, at hjemmeholdet HIC, kunne komme tilbage i serien efter at have været ned med 3-0. Og det skete da heller ikke.

Det har været nogle tumultariske dage for holdet siden kamp 3, kulminerende med trænerfyringen lørdag formiddag. Og det var da også tydeligt fra kampens start, at HIC ikke havde troen på, at det ville lykkes at besejre Bakken Bears i finaleserien.

Bakken Bears startede i vanlig stil med fantastisk godt forsvarsspil og hurtigt angrebsspil, der slet ikke tillod HIC at erhverve bare lidt tro på, at det måske kunne lykkes. I 1. periode skød Bakken Bears sikkert og flot og scorede på 5 3-points skud, mens HIC blot formåede at få 1 3-points scoring i kurven. Bakken fortsatte spillestilen resten af denne periode. Der blev skiftet meget ud, men uanset, hvem der kom ind medførte det ingen ændring i spillestilen eller effektiviteten. Derfor var det helt naturligt, at Bakken Bears kunne gå ind til 2. periode foran 26-13.

2. Periode fortsatte i samme stil, dog virkede det til, at Bakken Bears satte tempoet lidt ned, men uanset hvad, lykkedes det ikke HIC at komme ind i kampen. Bakkens spillere scorede stort set alle sammen, mens HIC skulle kæmpe om hver centimeter for at komme nærmere kurven. Der blev ikke scoret så meget udefra som i 1. periode, men alligevel lykkedes det Bakken Bears at udbygge føringen til 46-26, hvilket var stillingen ved halvleg. 1. halvleg sluttede af med en usportslig fejl til HIC og en teknisk fejl til Bakken Bears, så perioden sluttede af med 3 straffekast.

Man kunne frygte, at HIC ville gå helt ned i 3. periode – hvad de tidligere har gjort netop mod Bakken Bears – men holdet kæmpede sig tilbage i kampen blandt andet takket være Charles Callison, der hele kampen trådte i karakter hos HIC. HIC scorede lige så meget i 3. periode som i 1. halvleg, og vandt da også perioden 26-24.

Stillingen før sidste periode var 52-70, og HIC fortsatte de gode takter fra 3. periode, blandt andet med flotte 3-points scoringer fra Vedran Borovcanin, og det lykkedes da også HIC at vinde 4. og sidste periode med 24-21, så slutresultatet blev den forventede sejr til Bakken Bears på 91-76.

Holdet havde i sidste periode nok tankerne for meget på den forestående medaljeoverrækkelse, hvilket var fuldt forståeligt. Bakken Bears har virkeligt haft en forrygende sæson, hvor de på bedste vis har repræsenteret Danmark i Europa. Holdet har i løbet af sæsonen udviklet sig fantastisk og indeholder utrolig meget talent, styrke og vilje på alle pladser, så det er fuldt fortjent, at holdet hentede sit 3. Danmarksmesterskab i træk.

Tobin Carberry blev udpeget som MVP, og blev da også topscorer for Bakken Bears med 15 point foran Ryan Martin med 13 point. Hos HIC var det ikke uventet, at Vedran Borovcanin blev topscorer med 19 point foran Charles Callison med 17 point.

HIC- spillerne gav alt hvad de havde i sig, og tabte med æren i behold til et stærkere hold. Holdet trænger helt sikkert til at komme væk fra Basketball nu i en periode, så de kan få problemerne på afstand, lade op og være klar til næste sæson.